Battlefield 4 (Beta İnceleme) (PS3)

Hakan Bozdemir 4.10.2013 - 17:23
Göründüğü kadar iyi değil
Bugün bildiğiniz gibi Battlefield 4'ün erken erişim beta sürümü oyunculara sunuldu. Ben de başına oturdum konsolun ve nasıl olduğuna bakmaya başladım. Öncelikle beta içerisinde bulunan modlardan bahsedeyim sizlere. Conquest ve Domination, beta içerisinde sadece bu iki mod bulunuyor ve ikisinin tek farkı boyutları diyebilirim. Conquest modunda araçlar bulunuyor, çevre geniş ve çeşitli senaryolar mevcut.

Domination modunda ise yakın bir çekişme yaşanıyor ve herhangi araç bulunmuyor. İkisinde de belirli bölgeleri ele geçirerek puan kazanıyorsunuz ve oyunu kazanmaya çalışıyorsunuz. Amacınızın dışında rakipleri öldürerek puan kazanmak da mevcut. PlayStation 3 sürümünde oynadığımdan dolayı oyun içerisindeki doku detayları ve kaplamalar çok kötü görünüyordu.

Battlefield 4 (Beta İnceleme) (PS3)
PC'den çok farklı bir deneyim!
PC'den farklı olarak bu detaylar belirli bir yayın akışına göre oyuna aktarıldığı için bazı yerler kötü gözükürken bazı yerler de iyi görünüyordu. Fakat genel olarak grafikler kötüydü diyebilirim. Yanlış anlaşılmayı istemiyorum benim değerlendirmem PlayStation 3 sürümüne göre. Elbette betadan çıktıktan sonra daha iyi bir görüntüye kavuşacaktır.

Sınıflar yine aynı biçimde duruyor. Yani Assault, Engineer, Support ve Recon sınıflarından birini seçerek savaşa başlıyoruz. Ardından bir oyuncunun arkasında ya da ele geçirdiğimiz bir noktada doğuyoruz. Kontroller benim gibi konsol oyuncuları için kolay gelecektir. Tuşların yeri ise Battlefield 3 ile tamamen aynı. Herhangi bir zorluk çekmiyorsunuz. Oyuna girdim, doğdum ve başladım. Daha sonra biraz çevreyi keşfettim.

Battlefield 4 (Beta İnceleme) (PS3)
Şunu birde ben süreyim!
Helikopteri sürmeyi denedim ama başarısız olduktan sonra vazgeçtim. Gökdelenin tepesine çıkılıyor mu diye baktım ve ardından asansörü farkettim. Tepeye çıktığımda ise kapı açılmıyordu bir türlü. Meğerse arkamdaki kapıdan çıkılıyormuş. Bunu yaklaşık bir 5 dakikayı asansörün içerisindeki geçirdikten sonra farkettim. Ondan sonra asansörden çıktım ve gökdeleni ele geçirdik. Ardından aşağıya atlayıp bir çatıda kendime yer edindim.

Buraya kadar işler iyi gidiyordu fakat bir anda beklemediğim bir şey gerçekleşti. Senaryo gereği olsa gerek gökdelen yerle bir oldu. Yerle bir oluşunu net bir şekilde izledim fakat bu da iyi görünmüyordu. Yıkılmaktayken yarısına gelince yerde kalıntılar çıktı ve bina sanki birden bire o kalıntılara dönüşmüştü. Umarım oyun çıktıktan sonra bu şekilde olmaz. Daha sonra yıkılan gökdeleni rakip takım ele geçirmişti.

Battlefield 4 (Beta İnceleme) (PS3)


Yıktılar koca gökdeleni!

Yıkılmış olmasına rağmen hala bir capture point olarak gözüküyordu. Daha sonra oyun bitti ve yendik. Ardından bir iki maç daha attım ve başından kalktım. İlk izlenim olarak kötü bir sonuç olduğunu söyleyebilirim. Grafiksel anlamda henüz çok fazla eleştirmek istemiyorum. Ayrıca şunu da tekrardan belirteyim. İncelememi PlayStation 3 sürümüne göre gerçekleştirdim. Battlefield 4'ün betasını indirip sizler de deneyebilirsiniz. Battlefield 4 resmi olarak 1 Kasım'da çıkışını yapacak.
Yorumlar 40
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 18:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
Battlefield 4 (Beta İnceleme) (PS3)
İlginizi Çekebilir