1/2

Battlefield 4

Emin Çıtak 10.01.2014 - 09:41
Yeni nesil savaş yeni nesil konsolda devam ediyor
Platformlar PlayStation 4
Battlefield 4
  • Yapımcı - Yayıncı DICE - Electronic Arts
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: First Person Shooter
Merlin Puanı 91
10 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%83
Artılar -Battlefield’ın harika grafiklerini sonunda konsolda görebilmek, 60 FPS’de çalışıyor, 64 kişiyi destekleyen çoklu oyuncu modu, özgür ve esnek oyun yapısı
Eksiler - Oyunun neden bir senaryo moduna sahip olduğunu hala anlayabilmiş değilim
Ne yalan söyleyeyim hiçbir zaman öyle über reflekslere sahip bir oyuncu olamadım. Özellikle konu FPS oyunları ise beni vasat ile orta düzey oyuncuların arasına koyun gitsin. Bazen çok iyi maçlar çıkartan bazen de takım arkadaşlarımı çıldırtan birisiyimdir. Yine de bu FPS’lerden keyif almadığım anlamına gelmiyor. Aksine bayıla bayıla oynarım… Özellikle söz konusu Battlefield olunca.

Battlefield 4
Serinin dört numaralı üyesi hakkında çok fazla yazıldı, çizildi. Bunların bir kısmı bizzat bendenizin kaleminden geldi. Önce yerin dibine soktum, ardından göklere çıkarttım. Birçoğunuz oyunu sevdi, bazılarınız hiç kendine yakın bulamadı. Kimi, bir süre ortaya çıkan ciddi sunucu problemleri nedeniyle oyundan soğudu kimi de kendini o savaşın içinden çıkarıp gerçek dünyaya bir türlü geçemedi (Evet, iki günde elli seviye atlayan delilerden bahsediyorum).
Tam bu noktada kocaman bir “AMA” demek istiyorum sevgili okur…

Ortaya çıkan sunucu problemleri, başka sorunlar, rakip oyunlar, diğer FPS’ler, PS3, Xbox 360, PC gibi şeyler şu an bizi hiçbir şekilde ilgilendirmiyor.

Battlefield 4
Konsol? Battlefield? 60FPS?
Bir önceki nesli temel alacak olursak; Battlefield 4, konsol ve PC için piyasaya çıktığında aradaki uçurum ötesi, galaksiler berisi farkı rahatlıkla görebiliyorduk. Bu söylediğim durum birçok oyun için geçerli olsa da unutmamak gerek, DICE daha oyun çıkmadan yeni nesil için hazırlandığını bağıra bağıra söylemişti. BF4 teknolojik olarak tam anlamıyla yeni nesil bir oyundu. Artık duymaktan bile bıktığımız bu “yeni nesil” yakıştırması birçok oyuna yapıldı fakat bana göre bu sözü hak eden tek oyundur Battlefield 4. Özellikle yeni grafik motorunun optimizasyon harikası olmasıyla, BF3’ü yüksek ayarlarda oynayan makinelerde, neredeyse aynı grafik ayarlarıyla çalışıp inanılmaz bir sonuç vermiş olması sebebiyle bu yakıştırmayı uygun görmüştüm. Eh, doğal olarak benden gayet yüksek bir grafik puanı almıştı.