1/2

Battlefield 4: Naval Strike

Emin Çıtak 18.04.2014 - 17:33
Acaba Dice, problemlerin üstesinden gelebildi mi?
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Battlefield 4: Naval Strike
  • Yapımcı - Yayıncı DICE - EA Games
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: First Person Shooter
Merlin Puanı 82
Artılar Oyuna yeni soluk getiren deniz bazlı haritar, Carrier Assult başarılı bir oyun modu olmuş
Eksiler Oyuna girebilmek hala çok sorunlu, sunucular çökebiliyor, lag problemleri henüz tam olarak çözülebilmiş değil
Battlefield serisi severim. Uzun yıllar boyunca hep sadık bir oyuncusu olmuşumdur. Bazen kızmışımdır bazen de takdir etmişimdir. Özellikle 2011 yılında büyük çıkışını yapan seri Battlefield 3 ile büyük bir başarıya imza atmıştı.

Eğer Battlelog'u kontrol ederseniz, hala büyük kitlenin Battlefield 3 oynadığını fark edersiniz. Ve biraz daha dikkat ederseniz bu oyuncuların çoğunun Battlefield 4 sahibi olduklarını görürsünüz.

Battlefield 4: Naval Strike
İşte problem burada ortaya çıkıyor
BF4 elime ulaştığımda son derece sorunsuz bir oyun tecrübesi yaşamıştım. Özellikle ilk bir ay boyunca rahat bir şekilde eşsiz çoklu oyunculu seçeneklerin keyfini sürdüm. Oyunun genel oyuncu kitlesi arttıkça sorunlarda başladı.

Referansınız BF3 ise, oyuncuların çılgınlar gibi bu oyunu oynayacağını tahmin etmeniz gerekiyor. İlk başlarda herkesin şaşırdığı 2 yılda gelen gelişim, oyuncu kitlesinin bir anda şişmesiyle patlaklar vermeye başladı. Battlefield'ın kabli olan 64 kişilik Conquest Large modunda resmen oyun oynanamaz hale gelmişti. Hatta Dice, sorunlar halledilmeden yeni DLC'lerin çıkmayacağını bile açıklamıştı.

Peki bugün neler değişti? Naval Strike ile 3. DLC'sini oyuncularına sunan Dice, sonunda problemlerin üstesinden geldi mi? Hem evet, hem hayır.

Battlefield 4: Naval Strike
4 harita bir mod
DLC yine dört farklı konsept haritasını Battlefield'a ekliyor. Haritaların hepsi Güney Çin Denizi'nde geçiyor. İçeriğin isminden de anlaşılacağı gibi yeni haritalarımızda bol bol su yutacağız.

Operation Mortar: Çin tatil beldesinde geçiyor. İşgal altında olan bölgede bulunan büyük labirent şeklinde tasarlanmış.

Lost Island: Açık uçlu bir balıkçı köyü. Kullanıma açık olan yollarda dört tekerlekli bisikletler ve hovercraftlar ile ilerlediğimiz, orta noktasında kaza yapmış bir yolcu uçağının bulunduğu bir harita.

Nansha Strike: Battlefield serisini bugüne kadar ki en büyük su alanına sahip. Oyuncular isteseler de istemeselerde o suya girecekler mantığıyla hazırlanmış, Naval Strike DLC'nin en dikkat çekici haritası olmuş.

Wave Breaker: Ortasında koca bir dağın yükseldiği büyük bir haritadan oluşuyor. Adanın askeri yapısı ve dokunulmaz görünüşü, oyuna ilk girdiğinizde nutkunuzun tutulmasına sebep olabilir benden söylemesi.