Battlefield 4'ün yeni oyun modu Carrier Assault detaylandırıldı

Murat Halilbeyoğlu 7.03.2014 - 14:18
Koca savaş gemisini yıkmaya hazır mısınız?
Mart ayında çıkacak olan Naval Strike ek paketinin bir bölümü olacak Carrier Assault DICE tarafından biraz detaylandırıldı.

Battlefield 2142'nin Titan moduna benzer bir yapıya sahip olan Carrier Assault Güney Çin Denizi'nde geçecek yeni bir oyun türü.

İki rakip ekibin olacağı modda her iki taraf da rakibin uçak gemisini yok etmeye çalışacak.

DICE'ın Oynanıştan Sorumlu Baş Tasarımcı Gustav Halling yeni modu şu şekilde açıklıyor:

"Denizde, karada ve havada geniş çapta bir savaş yaparak başlayacaksınız. Her biri için tasarlanmış araçlar kullanacaksınız sonrasında ise her iki geminin içinde de dar alan çatışmalarının yaşandığı piyade tabanlı savaşlar olacak."

Battlefield 4'ün yeni oyun modu Carrier Assault detaylandırıldı
"Düşman gemisini yok etmenin iki yolu olacak. Ya haritanın tüm kontrolünü ele geçireceksiniz ya da piyade olarak gemiye saldırı düzenleyeceksiniz."

"Her iki takım da oyuna kendi gemisinde başlayacak ve harita üzerindeki füze rampalarını yanlarındaki kontrol noktalarını ele geçirerek rampaları kullanmak için yarışacaklar. Bu noktalar ele geçirildikçe noktalardaki rampalar rakibin gemisine düzenli aralıklarla füzeler göndermeye başlayacak ve nihayetinde geminin gövdesinde bir delik açılıp piyade salıdırıları için uygun hale gelecek."

"Bu, iki takımdan birisine ya da her iki takıma da olduğunda oyunun gemiye saldırı kısmı başlayacak. Takımlar ya botlara binip gemiye yüzecek ve tırmanacaklar ya da yukarısında bulunan paraşüt spawn noktalarını kullanacaklar."

"İçeriye giren ekipler iki adet M-COM istasyonunu yok etmek zorundalar ki bunlar yok oldukça gemide yeni alanlar açılacak. Bu alanlardan en sonuncusu motor odası olacak. İki M-COM'u yok eden ya da geminin zırhını %0'a düşüren ilk takım maçı kazanacak."

Battlefield Premium üyeleri Naval Strike ek paketine iki hafta önceden girebilecek. Su savaları odaklı DLC'de dört adet harita, beş yeni silah, amphibious hovercraft aracı, on görev ve Carrier Assault modu olacak.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 01:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
Battlefield 4'ün yeni oyun modu Carrier Assault detaylandırıldı
İlginizi Çekebilir