Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

Battlefield 6 Bonus Battle Pass Para Harcamadan Tamamlanamıyor

Battlefield 6 oyuncuları yeni Bonus Battle Pass sistemiyle ilgili tepkili. Sürenin kısalığı ve ilerleme yapısı soru işaretleri yaratıyor.

Battlefield 6 Bonus Battle Pass Para Harcamadan Tamamlanamıyor

Battlefield 6 cephesinde tartışmalar bu kez yeni Bonus Battle Pass sistemi etrafında yoğunlaşıyor. Oyuncular, tatil döneminde erişime açılan bu ek ilerleme yolunun, normal oyun süresiyle tamamlanamayacak şekilde tasarlandığını ve ekstra harcamayı neredeyse zorunlu kıldığını dile getiriyor.

Battlefield 6 Bonus Battle Pass Neden Tepki Çekiyor?

Battlefield 6’nın BF Pro abonelerine özel sunulan Bonus Battle Pass yolu yalnızca yaklaşık bir haftalık kısa bir süre için erişilebilir durumda. Bu süre boyunca oyuncuların, yalnızca Bonus Path puanlarıyla ilerleyebildiği özel bir ödül zinciri bulunuyor. Ancak mevcut haftalık görevler tamamlandığında kazanılabilen puan miktarı, tüm aşamaları açmaya yetmiyor. Bu da sistemi baştan sınırlı hâle getiriyor.

New BF Pro bonus path (10 tiers) expires in 7 days, vast majority of the playerbase won't be able to complete it without spending BF Coins to skip tiers.
byu/Venirto inBattlefield

Oyuncuların hesaplamalarına göre, mevcut haftalık görevlerin tamamı bitirilse bile toplamda yaklaşık 30 Bonus Path puanı elde edilebiliyor. Oysa tüm Bonus Battle Pass’i bitirmek için 100 puan gerekiyor. Her bir aşamanın 10 puan istemesi, doğal oynanışla yalnızca üçte birlik bir ilerlemeye izin veriyor. Geri kalan ödüller için oyunda alternatif bir kazanım yolu sunulmaması, sistemi kilitli hâle getiriyor.

Bu noktada devreye tek bir seçenek kalıyor: aşama atlama satın almak. Oyuncular, Battle Pass’i zaten satın almış olmalarına rağmen, tüm içeriklere ulaşmak için yeniden para harcamak zorunda bırakıldıklarını düşünüyor. Süre uzatılmadığı veya ek görevler eklenmediği sürece, Bonus Battle Pass’in tamamını ücretsiz tamamlamak fiilen imkânsız görünüyor.

Toplulukta oluşan genel kanı, bu sistemin bilinçli bir şekilde FOMO odaklı tasarlandığı yönünde. Kısa süre, sınırlı görev ve alternatif ilerleme yolunun olmaması, özellikle sadık Battlefield 6 oyuncularında ciddi bir memnuniyetsizlik yaratmış durumda. Birçok oyuncu, bu deneyimin ardından ilerleyen sezonlarda Battle Pass satın almaktan vazgeçebileceğini açıkça dile getiriyor.

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (4)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

Yalnız bu olayı dün düzelttiler. Haftalık 7 görevden 5 tanesini yaparsanız en üstteki ekstra görev aktif oluyor. Onu yaptığınızda 85 bonus path puanı kazanıyorsunuz ve bütün etkinliği bitiriyorsunuz.

0 puan
MO
MK Okuru

85 puan görünüyor ama işlemiyor.

0 puan
MO
MK Okuru

Güzelim oyun EA gibi bir kan emici tarafindan heba ediliyor.Oyun cok guzel aslinda zaten hala oynamaya devam etmemin tek sebebide bu ama bu kadar kotu yonetilen bir oyun daha gormedim. Oyuncusuna bu kadar ihanet eden ve elestirilenin aksine hareket eden bir oyunda gormedim. EA'in tek dusundugu para.

0 puan
MO
MK Okuru

EA kalmadı ki, satış onaylandı onaylanmadı, kimler gidecek kimler gelecek, şirket içinde sorunları var. Pass paralı olacakmış itiraz ediyormuşsun, bug ping sorunun varmış vs. kimse ilgilenmez. Ücretsiz paralı bunlar önceden planlı, çok yüksek tepki alırlarsa belki el atarlar yoksa ilgilenmezler.

0 puan