Battlefield'ın yapımcısı DICE'dan hackerlara muhteşem tuzak!

Çağlar Avcıl 14.03.2015 - 09:47
Battlefield'da hile yapanlar böyle yakalanmış
Birkaç hafta önce, DICE oyunları için yeni bir anti-cheat sistemi geliştirmişti. Bu sistem oldukça işe yaramış görünüyor. Bu yeni sistemi test etmek için DICE Battlefield 4’te Final Stand’de oyuncuların kullandıkları bir açığı bilerek oyuna yerleştirdi ve oyunda hile yapmaya yeltenen oyuncuları yakaladı.

Battlefield'ın yapımcısı DICE'dan hackerlara muhteşem tuzak!
Açıkçası Final Stand DLC’sine bilerek bu açığı yerleştirmişlerdi ve bu sayede hile yapmaya yeltenen kullanıcıları tespit edebileceklerdi. DICE çalışanlarından David Sirland’ın verdiği bir röportajda, “Final Stand’e yerleştirdiğimiz bir açık sayesinde hatırı sayılır miktarda oyuncu banlamak zorunda kaldık çünkü haberimiz olan bir hileyi kullanıyorlardı. Ancak Battlefield’daki tüm hilecileri yakalamak oldukça zorlu bir savaş,” diye belirtti.

“Oyunda bilmediğimiz hileleler var ve hepsini bulmamıza imkan yok. Artık eskisinden çok daha fazla hileci bulabiliyor ve onları eskisinden daha sıkı banlıyoruz,” diye ekledi.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2016 14:51
keşke bu haberi 1 gün önce okusaydım gercekten banlıyorlar evet bizzat şahit oldum :) 101 yıl ban yedim hesap iptal ne halt edicem onu düşünüorm gitti premium btf4 hesap
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2019 01:53
oh canıma değsin sizler olmadan çok güzel bu oyun hileciler sahtekarlar. bok gibi oynayınca hileye başvuruyorsunuz oyunu zehir ediyorsunuz umarım yeni hesaptanda banlanırsın ;)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Battlefield'ın yapımcısı DICE'dan hackerlara muhteşem tuzak!
İlginizi Çekebilir