1/3

BenQ XL2420T

Hasan Uğur Nayır 18.06.2012 - 17:58
Oyuncular için iyi bir seçim
Oyunlarda sağlam bir sistemle birlikte en önemli noktalardan biri de monitördür. Ne kadar sağlam bir PC’niz olursa olsun, eğer kötü bir monitöre sahipseniz, görüntü iyi olmaz ve en önemlisi oyun zevkini de baltalar. BenQ’in XL2420T modeli bu konuda göze çarpan ürünlerden biri.

Hafif ve sade

24 inçlik XL2420T’yi kutudan çıkardığımda ilk hoşuma giden kısmı hafif olması oldu. Ekran kesinlikle ağır değil, hatta çantaya atıp başka yerlere götürebilirsiniz bile. Eğer profesyonel bir oyuncuysanız, ekipman olarak turnuvaya çok rahat çantayla götürülebilir. Kutuda monitör dışında ayaklığı ve ayrıca ekran ayarlarını yapmak için özel kontrol aleti (S Switch) yer alıyordu. XL2420T’nin ayaklığı çok rahat. İstediğiniz biçimde aşağı/yukarı, sağa/sola çevirebiliyorsunuz. Rahat olduğunuz pozisyona göre monitörü bu şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayrıca çok kolay bir şekilde ayaklığa monte edilebiliyor. Monitörün arkasında ise S Switch için giriş, D-Sub, DVI-D, 2 adet HDMI, 2 adet USB girişi vardı. Aynı şekilde sol tarafında da USB girişleri ve kulaklık girişi yer alıyordu. Bağlantı girişleri dikey olarak tasarlanmış. Bu yüzden kabloları monitörü ayaklığa monte etmeden önce takmak daha rahat oluyor.
BenQ XL2420T
Genel olarak renkli tasarımları pek sevmem. Bunun yerine basit ve sade bir görünüş her zaman tercihim olur. XL2420T’nin tasarımı sade yapılmış. Bu yüzden daha da hoşuma gitti, tasarımı beğendim. LED ekranda yansımalar olmuyor. Arkadan ışık çarpar veya yansımalar olur. Bu yansımalar gözleri alabilir. Bu tür sorunlara XL2420T’de rastlamadım. Gayet rahat bir şekilde bu açıdan kullanabildim.