Berserk mangası devam edecek

Ersin Kılıç 7.06.2022 - 13:29
Yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Kentaro Miura'nın ardından Berserk mangası onun notları ve anlatımlarından yola çıkarak devam edecek.

Son yıllarda iyice yavaşlayan Berserk mangası için geçtiğimiz yıl üzücü bir haber gelmiş ve Kentaro Miura'nın hayatını kaybettiği açıklanmıştı. 6 Mayıs 2021'de hayatını kaybeden 54 yaşındaki Miura'nın ölüm sebebi olarak ise aort anevrizması gösterilmişti. Yani ünlü mangaka vücudumuzdaki en önemli damarın genişlemesinden dolayı hayatını kaybetmişti. Tabi bu ani ölümün ardından bir yıl sonra Berserk mangası için resmi bir açıklama geldi.

Berserk mangası Miura'nın notlarıyla devam edecek

Yapılan açıklamaya göre 30 yılı aşkın süredir devam eden Berserk mangasının Miura'nın notları ve yakın arkadaşı Kouji Mori'ye anlattığı hikayeler ile devam edecek. Bu konuda hem Miura'nın stüdyosundan hem de Mori'den iki farklı açıklama geldi. Mori yaptığı açıklamada hikayenin sonu dahil bir çok detayı bildiğini dile getirdi. Yapılan açıklamalar şu şekilde;

Berserk mangası devam edecek

"Berserk serisi devam edecek. Lütfen bu duyuruyu yapmadan önce uzun süre beklediğimiz için özürlerimizi kabul edin. Her bir sözünüz ve sosyal medyadan bize gönderdiğiniz mesajlar için son derece müteşekkiriz. Hepinizin Berserk'e olan sevginizden ve yaşamlarınız üzerindeki etkisinden gerçekten çok etkilendik. Kentaro Miura'nın bizimle yorumlarınızı okumak için burada olmaması gerçekten üzücü.

Kentaro Miura ölmeden önce yakın arkadaşı Kouji Mori ile Berserk için kafasındaki hikayeler ve bölümler hakkında sık sık konuşuyordu. Stüdyo personeli ve editörü ile de benzer görüşmeler yaptı. Konuşmalar onun son sözleri değildi, bir manga sanatçısı olarak sıradan günlerinin bir parçasıydı. Böyle sıradan günler, çeyrek asırdan fazla bir süre devam etti. Aklımız ve kalbimiz hâlâ Bay Miura'nın o sırada bizimle paylaştığı düşüncelerle dolu. Ayrıca çizdiği ve geride bıraktığı karakterler için yazdığı fikir ve tasarım notlarını da bulduk.

Bunları hayranlarıyla paylaşmadan hikayesini bitirmek istemedik. Umudumuz, bir araya getirdiğimiz son bölümü herkesin son kareye kadar okumasıdır. Arkasında kaba taslaklar bırakmadığı için tam da onun istediği şekilde bir hikaye oluşturmamız mümkün değil. Ancak Miura Bey'in kendi sözlerinden sapmamak için mangayı yazacağız. Sohbetlerimiz ve çalışmalarımızla severek bildiğimiz “Kentaro Miura”yı alıp hepinize samimi bir şekilde iletmek istiyoruz.

Bu politikanın, kusurlu olmasına rağmen, Bay Miura'nın tasavvur ettiği Berserk'i mümkün olduğunca sadık bir şekilde herkese ulaştırmanın en iyi yolu olduğuna inanıyoruz. Bir sonraki sayıdan itibaren ilk olarak “Fantasia Arc/Elf Island Chapter”ın sonuna kadar altı bölüm yayınlayacağız. Bundan sonra yeni bir ark başlayacak. Gelecek bölümlerde herkesin Berserk ile aynı bağı sürdürmeye devam edeceğini umuyoruz."

Berserk mangası devam edecek

Kouji Mori tarafından yapılan açıklama ise şöyle;

Yaklaşık 30 yıl önce Miura beni aradı ve "Seninle bir taslak çizimi hakkında konuşmam gerek" dedi. Her zamanki gibi konuşmak için işyerine gittim ama Miura her zamankinden daha ciddi görünüyordu. "Tutulma'yı (Eclipse) çizmem gerekiyor," dedi. Zor bir iş olacağını hissetmiştim ama bir hafta boyunca içeride mahsur kaldığımda inanamadım… Tam o anda, Berserk'in hikayesi son bölüme kadar tamamlandı.

Garip bir şekilde, Berserk'in hikayesi tam olarak o sırada tartıştığımız gibi devam etti ve neredeyse hiçbir değişiklik olmadı. Ne zaman büyük bir bölüm olsa, Miura ile sık sık konuşmaya devam ettim. Bunu öğrenciliğimizden beri, manga üzerinde çalışırken birbirimize danışarak yaptık. Sanırım sezgileri iyi olan insanlar, Berserk'in hikayesini sonuna kadar bildiğimi şimdiye kadar anlayacaklardır. Yine de çizebildiğimi söyleyemem çünkü biliyorum, sadece dahi Kentaro Miura, Berserk gibi bir başyapıtı yazabilir. Ancak üzerime büyük bir sorumluluk düştü.

Miura hayattayken, "Hikayenin tamamını senden başka kimseye anlatmadım Mori," dedi. Ve gerçek buydu. Bu çok büyük bir sorumluluk. Hayranlarla bir röportaj aracılığıyla bunun hakkında konuşmalı mıyım diye düşündüm. Yoksa bazı resimlerle bir makale yayınlamalı mıyım? Ama bu, Miura'nın bana anlattığı sahneleri ya da Guts ve Griffith'in repliklerini aktaramaz...

Tam ne yapacağıma karar vermeye çalışırken bir mesaj aldım. "Personel geride kalan son bölümü bitireceklerini söylüyor, bir bakabilir misin?" Bölümün son birkaç sayfası eksikti. Bazılarının üzerlerine çizilmiş karakterler bile yoktu.

Fazla bir şey beklemeden yazıya bir göz attım. Çaresizlik insanları mucizeler yaratmaya itebilir - İşte oradaydı, Berserk'in tamamlanmış bir bölümü. "Bay. Mori, bunu yapmamıza izin verir misiniz?” Miura'nın hayattayken çok gurur duyduğu çırakları bana doğrudan bunu sordular.

Benim ve Miura'nın akıl hocası olan Şirket Müdürü Shimada da, "Bunu yaparsanız, şirket tam desteğimizi verecektir" dedi. Şimdi kaçarsam Miura'nın şöyle diyeceğini düşündüm: "Seninle bunun hakkında çok konuştum ama yapmadın!!" Tamam, yapacağım.

Herkese bir mesajım ve sözüm var. Detayları olabildiğince hatırlayacağım ve hikayeyi anlatacağım. Ayrıca sadece Miura'nın bana bahsettiği bölümleri yazacağım. Net hatırlamadığım bölümleri yazmayacağım. Sadece Miura'nın bana anlattığı satırları ve hikayeleri yazacağım. Tabii ki, mükemmel olmayacak. Yine de Miura'nın anlatmak istediği hikayeyi neredeyse anlatabileceğimi düşünüyorum.

Miura'nın çıraklarının sahip olduğu yetenek gerçek! Onlar parlak sanatçılar. Birçoğunuz Miura olmadan yazılan Berserk'ten tam olarak memnun kalmayabilirsiniz ama umarız iyi niyetli düşüncesi bizimle olur."

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 22:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2022 01:53
Her iki cümlede bir “bunu sadece bana söyledi” “hikayenin sonunu elbette biliyorum” “napalım iş başa düştü yapacaz artık” “oho biz sürekli hikayenin devamı hakkında sohbet ederdik” tarzındaki cümleleri abartılı ve gereksiz buldum, hepsi yalan, sırf para için hikayeler uyduracaklar işte.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2022 23:25
Ya zaten bir sürü manga/light novel sonlanmadan yalan oluyor. Animelerde durum daha da içler acısı. Artık kabak tadı verdi. Bitirsinler şunları.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2022 13:05
Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2022 10:00
Ben berserk in devam etmesini istemiyor. Berserke yazarları ile bir bütündü bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2022 02:09
aynen kardeşim rahmetlinin son arzusuydu kulağıma fısıldadı gelsin paralar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Berserk mangası devam edecek
İlginizi Çekebilir