Bethesda yetkilileri Steam konusunda hala karar vermedi

Furkan Güler 15.08.2018 - 11:35
Ortada kalan oyuncular ise yetkililerden daha kararsız...

Geride bıraktığımız hafta Bethesda yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Fallout 76'nın, firmanın satış platformu olan Bethesda.net'e özel olarak çıkış yapacağını belirtilmişti. Steam'de yer almayacağı belirtilen Fallout 76 yapımcıları bu sebepten dolayı olumsuz eleştirilerin odağı olmuştu. Ancak olumsuz eleştirileri dikkate alan Bethesda, Steam konusunda bu sebepten dolayı kesin bir karar vermedi.

Bethesda ve Valve'ın arası düzelecek mi?

Firmanın tepe isimlerinden olan Pete Hines, Steam konusunda net karar veremediklerini daha kararsız olduklarını açıkladı. Çevrimiçi co op ve rekabetçi mekaniklerle oyuncuların karşısına çıkacak olan Fallout 76'da bolca mikro ödeme olacağı tahmin ediliyor. Firmanın ise bu sebepten dolayı mikro ödemelerden Steam'e pay çıkartmamak için Fallout 76'yı kendi platformuna çıkartacağı düşünülüyor.

İlerleyen günlerde bizi neler beklediğini merak ediyoruz. Çünkü Uplay, Origin, GOG, BattleNet ve Steam arasında bölüşen oyuncuların başına bir de Bethesha.net'in çıkması, durumları karıştırdı. Her bir oyun için farklı farklı platformlar arasında giden oyuncular, en sonunda bu duruma isyan edecektir. Muhtemelen Bethesda, birden Steam desteğini kesmek yerine yavaş yavaş oyuncularını kendi platformuna taşımayı düşünüyordur.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 22:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2018 18:45
böyle aç gözlülük yapanların sonu kötü bitti. Bethesda umarım aklını başına toplarsın!
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2018 14:27
Keşke sonları kötü bitseydi, ders çıkarırlardı diğer firmalar. Zaman zaman büyük zararlar ettiler ama sonları kötü bitmedi. Ubisoft, EA.. tamamı sempatilerini kaybettier oyuncuların gözünde, nefret ediliyorlar ama yine de büyük paralar kazanıyorlar bu yeni kimlikleriyde. Bethesda da öyle olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bethesda yetkilileri hala Steam konusunda kararsız durumda
İlginizi Çekebilir