Bethesda'dan "Prey" adı için açılan davaya dair ilk açıklama geldi

Hürcan Köse 8.05.2017 - 11:13
Pek tatmin edici bir açıklama değil
Geçtiğimiz hafta Bethesda, içinde "Prey" ismini barındırdığı için Prey for the Gods adlı yapımcı oyunun adının değiştirilmesini talep etmiş ve yapımcı firmanın da küçük, bağımsız bir firma olması sebebiyle bu talep kısa sürede yerine getirilmişti.

Oyunculardan olumsuz yönde büyük miktarda tepki alan bu hareketi ile Bethesda, Prey satışlarını da doğrudan etkilemiş ve yanlış zamanda yanlış bir adım atmıştı. Bethesda'nın toplulukla ilişkilerine bakan ve oyun tanıtımlarını yapan önemli çalışanı Pete Hines, konu ile alakalı bir tweet attı:

"Pek fazla seçeneğimiz yoktu. Eğer bu marka adına karşı çıkmazsak, Prey için sahip olduğumuz marka adını kaybetme riski ile karşılaşırız. Başka seçeneğimiz yok."

Elbette bu tweet ile daha da büyük tepki çektiler ve oyuncuların olumsuz eleştirilerine maruz kalmaya devam ettiler. Bethesda'nın bu sıkıntılı tutumu belki hukuksal açıdan doğru olabilir ancak tam da Prey gibi başarılı bir yapımın çıkışında böyle bir şeye kalkışmaları, işleri Arkane Studios için bariz zorlaştıracaktır.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 03:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2017 00:02
gun gectikce ea,ubisoft ve 2k gibi kan emici sirketlere donusuyorsun bethesda.iyice tiksindirdin kendinden.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2017 19:03
Reklamın iyisi kötüsü olmazmış. Bu mevzu olmasa oyunun adını duyman bir sürü insan vardı (ben dahil). Bir harf değişti diye oyun değişecek hali yok. Başka problemler varsa onun bilemem tabi. Bence adamların işine geldi bedavaya reklam. :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
PuzzleMaster
PuzzleMaster 8.05.2017 14:08
Bethesda kendisi bi b.k degil. Gul gibi Arcane studyosu etkilenicek onun yuzunden.((((
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2017 12:05
Çok sevdiğim Bethesda, beter olun. Bi de ne kadar adice, yalan bir açıklama.. "üü, başka çaremiz yohtu..." rezilliğe bak be..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bethesda'dan "Prey" adı için açılan davaya dair ilk açıklama geldi
İlginizi Çekebilir