Bethseda ve Interplay yine karşı karşıya

Murat Halilbeyoğlu 21.01.2011 - 12:32
Fallout MMO çıkacak mı çıkmayacak mı?
Geçtiğimiz ay Interplay'in Fallout MMO'su için bir site açtığı haberleri üzerine biraz gecikmeli de olsa Bethesda'nın Halkla İlişkiler bölümü başkan yardımcısı Pete Hines konu hakkında açıklama getirdi.

Interplay kurucularından Eric Caen'in Bethesda'nın Fallout MMO'nun haklarını satın alma seçeneğini geri çevirdiğini belirtmesi üzerine Hines Fallout MMO'nun haklarının zaten kendilerinde olduğunu söyledi.



Hines "MMO'nun hakları zaten bizde. Fallout ile ilgili herşeyin hakları şu an için elimizde bulunuyor. Fallout artık bize ait. Bunu açık ve net olarak söyleyebilirim. Bunun ötesinde başkalarının yorumları üzerine yorum yapmak istemiyorum. Bu yasal bir konu. Belirtilen MMO veya proje veya herhangi başka bir şeyde sorun çıkması durumunda bu işi avukatlar çözer" dedi.

Interplay kurucularından Caen "Fallout'un fikir haklarını Bethesda'ya belli bir miktar nakit para ve MMO'sunu yapma hakkına karşı devrettik. Eğer oyunun MMO'sunu yapmayaı reddetmeleri durumunda bütün anlaşma iptal olur ve bundan sonra sadece tek bir Fallout oyunu daha yapabilirler, başka yapamazlar" dedi ve devam etti.

"Esas lisans sözleşmesinde üç yeni Fallout oyunu ve bunların DLC'leri söz konusu. Fallout 3'ü yaptılar, ardından Fallout: New Vegas'ı yaptılar dolayısı ile fikir haklarının satışı mahkeme tarafından iptal edilirse bundan sonra sadece Fallout 5 veya adı her ne olacaksa onu yapabilirler ve bu son oyunları olur."

MMO'nun hedeflenen tarihi 2012 olarak belirtilmişti ki aynı yıl içerisinde bir de betası geleceği söylenmişti.

Şimdi insanların aklında tek bir soru var; Fallout kimin?
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 14:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bethseda ve Interplay yine karşı karşıya
İlginizi Çekebilir