Beyond: Two Souls, 16 yaş için kendini feda etti

Murat Halilbeyoğlu 1.10.2013 - 15:37
Cinsellik mi, şiddet mi?
Beyond: Two Souls'a Avrupa için yaş sınırlaması getirildi. Buna göre David Cage ve ekibinin yeni film/oyunu Avrupa'da 16 yaş ve üstü için geçerli olacak.

Lakin bunun da bir bedeli oldu. Çıkan haberlere göre oyunun 16 yaş sınırlamasında kalabilmesi için biraz elden geçirilmesi gerekmiş ve 5-10 saniyelik bir oynanış kısmı oyunda değiştirilmiş.

SCEE Avrupa Ürün Müdürü Ross Alexander konu hakkında şunları söyledi:

"Oyunun Avrupa ve Amerika versiyonunda sadece iki değişiklik var. İkisi arasında 5-10 saniyelik bir fark olacak, ki bu oynanış süresi kaldırılmadı sadece değiştirildi. Nitekim PEGI 16'da kalmak bunu gerektiriyordu."

"Beyond'un olabildiğince çok insana ulaşmasını istiyoruz, bu yüzden 16 yaşta ısrar ettik. Demin bahsettiğim 5-10 saniyelik kısım 18 ve üzeri yaş için bir kısımdı dolayısı ile çok küçük değişikliklerle onu 16' yaşa uygun hale getirmek çok mantıklı bir karar oldu."

"İnanın bana bu oyunun hikayesini zerre etkilemeyecek, zaten o sahnelerin değiştiğini bilmeseniz anlamazdınız bile."

Beyond: Two Souls, 16 yaş için kendini feda etti
!!! SPOILER!!!

Aşağıda sizlere oyunun Avrupa ve Amerika versiyonundan değiştirilen iki sahneyi yazıyoruz dolayısı ile SPOILER yemek istemiyorsanız haberi okumayı burada bitirip başka bir habere geçin.

Oyunda Avrupa'da değiştirilen sahnelsi Aiden/Jodie'nin bir adamın boğazını boru ile delmesi, Amerika'da ise bu kesinti çoğunlukla erotik sahnelerde söz konusu, kısacası birinde şiddet diğerinde çıplaklık yasak.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 13:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Beyond: Two Souls, 16 yaş için kendini feda etti
İlginizi Çekebilir