1/2

Beyond: Two Souls

Mert Günhan 12.07.2013 - 17:48
Bir beden, iki ruh
Hayatta bazen iki kişilik yaşamak gerekir, belki bir kaçımız bu tecrübeyi yaşamıştır. Başınıza beklenmedik bir şey gelir, zamansız bir şekilde bu hayattan göçen bir sevdiğinizin hayallerini sırtlanırsınız, onun için de yaşamaya başlarsınız, her gün nefes aldığınızda iki kişilik alırsınız nefesinizi, iki kişi için yaşarsınız hayatınızı.

İşte Beyond böyle bir hikaye, iki yaşamın ötesinde, tek yaşamda iki ruhun bir araya gelmesini ve geldiğinde neler olabileceğini anlatıyor.

Heavy Rain’in başarısından sonra gerçekten oyun sektöründe dil ve anlatım olarak bir kırılma noktası yaratan Cage, şimdi bunu bir tık ileri taşıyıp, Beyond: Two Souls ile en mahrem duygularımıza hitap etmeyi planlıyor


Beyond: Two Souls
Quantic Dream’in yaptığı işler resmen yapacağı işlerin garantisi gibi, en azından David Cage ismini biraz takip ediyorsanız bu insanların ne kadar azimli ve güçlü işler ortaya çıkarttığını biliyorsunuzdur, en basitinden Indigo Prophecy olsun, Heavy Rain olsun, her biri bizlere gerçekten duygusal anlamda güçlü, etkileşim olarak empatik oyunlarla tanıştırdı bu adam.
Beyond: Two Souls

Heavy Rain’in başarısından sonra gerçekten oyun sektöründe dil ve anlatım olarak bir kırılma noktası yaratan Cage, şimdi bunu bir tık ileri taşıyıp, Beyond: Two Souls ile en mahrem duygularımıza hitap etmeyi planlıyor gibi, en azından Beyond, ilk izlenim olarak böyle.
Beyond: Two Souls, Quantic Dream’in Ekim’de piyasaya sürmeyi planladığı yeni oyunu, sadece PlayStation 3 platformuna özel olarak üretiliyor ve konsept olarak Heavy Rain tadında interaktif sinema yapısıyla geliyor.

Cage’in söylediğine göre, oyunun ana teması “Yaşamdan sonra ne oluyor” sorusu çevresinde şekilleniyor ve bu soru çerçevesinde Ellen Page’in canlandırdığı ana karakterimiz Jodie Holmes’ün hayatının 15 yıllık kısmını ele alıyor (Spesifik olmak gerekirse 8 yaşından 23 yaşına kadar olan bir kesim)

Quantic Dream, bu sefer gerçek oyuncuları oyununda kullanıyor, bu sadece ana karakter Jodie Holmes’u canlandıran Ellen Page ile kalmıyor, Nathan Dawkins isimli, Jodie’den sorumlu bilim insanını Willem Dafoe canlandırıyor, bence bu oyunculuk ve sinemanın birleşmesi açısından gerçekten önemli bir basamak.

Beyond: Two Souls

Cage’in söylediğine göre, oyunun ana teması “Yaşamdan sonra ne oluyor” sorusu çevresinde şekilleniyor ve bu soru çerçevesinde Ellen Page’in canlandırdığı ana karakterimiz Jodie Holmes’ün hayatının 15 yıllık kısmını ele alıyor


Dediğim gibi, Beyond ölümden sonra neler olduğu sorusunu irdeliyor ve hikaye ağlarını bunun üzerine örüyor. Oyun boyunca Jodie’nin peşinden gelen bir de Aiden elementi var ki, Beyond henüz bu soruyu Aiden üzerinden mi yoksa Jodie ile olan ilişkisi üzerinden mi irdeleyecek bunu bilmiyoruz (belki de ikisi birden?) Jodie’nin Aiden ile olan ilişkisi oyunun ve hikayenin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Küçüklüğünden beri Aiden sayesinde bazı güçlere sahip olan Jodie, Willem Dafoe’nun canlandırdığı karakter önderliğinde bir takım testlere tutuluyor ve nasıl bu güçlere sahip olduğu öğrenilmeye çalışılıyor.