Bilim kurgu serisi Alien, dizi oluyor

Özgür Deveci 13.12.2020 - 18:57
Bilim kurgu serisi Alien evreninde geçen bir televizyon dizisinin, FX tarafından hazırlık aşamasında olduğu doğrulandı.

Bilim kurgu serisi Alien evreninde geçen bir televizyon dizisinin, FX tarafından hazırlık aşamasında olduğu onayladı. Haber, geçtiğimiz Perşembe günü FX stüdyo başkanı John Landgraf tarafından Disney Investor Day etkinliğinin bir parçası olarak yapıldı. Fargo ve Legion yapımlarından tanıdığımız Noah Hawley, 26 Keys adlı dizinin hem senarist hem de yönetmenlik görevini üstlenecek. 2017 yapımı Marvel Comics dizisi Legion'ın yaratıcısı olan Hawley, Emmy ödüllü Fargo'nun yaratıcısı olarak da görev almıştı. Landgraf, konuyla ilgili "FX, izleyicilerine şimdiye kadar yapılmış en büyük bilim kurgu korku klasiklerinden birine dayanan ilk televizyon dizisini getirmek için hızla ilerliyor." ifadelerinde bulundu. FX Productions tarafından yapılacak dizide usta yönetmen Ridley Scott'ta yönetici yapımcı olarak yer alacak.

Bilim kurgu serisi Alien, dizi oluyor

Bilim kurgu serisi Alien, dizi oluyor

Ridley Scott, 1979 yılında ilk Alien filmini çekmesinin ardından serinin devam filmleri James Cameron, David Fincher ve Jean-Pierre Jeunet tarafından yapılmış olsa da Scott, 2012'nin Prometheus'u ve 2017'nin Alien: Covenant'ı ile ana hikayenin evrenine geri döndü. Sonrasında Disney'in Fox'u satın almasıyla birlikte Alien serisinin devam filmlerinin olup olmayacağı da her zaman merak konusu oldu. Scott bile bu konu hakkında çoğunlukla sessizdi. Bugüne kadar uzun metrajlı altı Alien film çekildi ve bunlardan sonuncusu 2017 yapımı Alien: Covenant oldu. Ayrıca her ikisi de Dünya'da geçen ve iki ikonik bilim kurgu yaratığının birbirine meydan okuduğu Alien vs. Predator yapımları da sonrasında hayranlarla buluştu.

2019'da Fox yöneticilerinin, Hawley ve FX tarafından oluşturulan bir bilim kurgu dizisi geliştirmek için yapılan görüşmenin reddedildiği ortaya çıktı. Ancak, 21st Century Fox ve Disney ortaklığı, sinema sektörünü önemli ölçüde değiştirdi. Disney gibi sektörün büyük aktörleri, daha fazla yeni içerikle abonelerine Aliens gibi diziler sunarak hizmetlerini daha fazla izleyiciye ulaştırmaya çalışıyor. Örneğin Disney Plus, geçen yıl The Mandalorian'ı yayınladığında büyük bir erken galibiyet elde etti. Dizi, büyük bir hızla fenomen haline geldi. İkinci sezonu halihazırda yayınlanan dizinin, üçüncü sezonu içinde çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Marvel Sinematik Evreni için önümüzdeki Ocak ayında vizyona girecek WandaVision ve 2021'in sonlarında hayranlarla buluşacak Falcon and Winter Soldier, Loki ve Hawkeye ile birlikte dizilere daha da ağırlık vererek evreni genişletmeye hazırlanıyor.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 05:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.12.2020 13:37
Bak bu iyi işte.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2020 13:24
Seri sonunda öldü
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 14.12.2020 10:09
Bir sezon 8 bölüm olur, Ha Alien çıktı, çıkacak diye oyalayıp... Sezonun sonunda Alien'ın ucunu gösterirler...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2020 06:32
Sinema/TV alanında güzel haberler geliyor bu hafta. Umarım saf korku - gerilim üzerine olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2020 01:20
Alien evreni çok sevdiğim bi evren. Ridley scoot işin içinde olduğu için beklentiler yüksek olur. Umarım dizide muhendislere değinirler. Prometheus filmi bir çok soruyu cevapladığı gibi beraberinde bir çok soru getirdi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bilim kurgu serisi Alien, dizi oluyor
İlginizi Çekebilir