Biomutant ön inceleme

İnanç Başarır 20.03.2021 - 14:00
Biomutant ön inceleme içeriğimizde açık dünya olan oyunun genel dinamiklerine ve atmosferine yakından bakıyoruz.

Biomutant ön inceleme ; Açık dünya oyunları, oyun dünyasının en tercih edilen türü haline gelmiş durumda. Tarihsel konulardan, fantastik dünyalara, kıyamet sonrası ütopyasından, günümüz hikayelerine kadar birçok açık dünya oyununun, yapımcılarının da vaat ettiği gibi 40-50 saat süren oynanışlarını deneyimledik. Şahsi düşüncem; bu plan tutunca konu, oynanış, karakter özelleştirmeleri kavramlarıyla birbirini takip eden açık dünya oyunları piyasa çıkmaya başladı. Bir noktadan sonra tüm bu oyun içi elementler, bana da tekrara düşmüş hissiyatı vermeye başladı. Bu yüzden açık dünya oyunlarından elimi eteğimi tam çekmiştim ki karşıma Biomutant çıktı.  

Biomutant ön inceleme videosu

Biomutant çoğu kaynakta yer alan aynı ifade ile ; yumruk, silah ve mutant yeteneklerini birleştirmenize izin veren, eşsiz dövüş sistemli, açık dünya kıyamet sonrası Kung-Fu hikayesi oyunu. Kıyamet sonrası ifadesi, benim gibi FallOut serisi hayranlarının dikkatini çekebilir. Ama atmosfer bu durumun çok dışında. Sadece çorak topraklar görmediğimiz oyunda, doğanın harika görseli de dünyayı terk etmemiş gibi gözüküyor ve Biomutant bize keşfedilecek büyük ve benzersiz bir dünya sunuyor. Açık dünya oyunlarının hayranları Biomutant için aslında yıllar boyunca piyasaya sürülen birçok oyunun kombinasyonu gibi olduğunu, birbirinden çok farklı açık dünya oyunlarının tek bir oyuna nasıl entegre edebileceğinin mükemmel örneği olduğunu düşünüyor.

Oyunun rol yapma sisteminde tepeden tırnağa özelleştirme ve Kung-fu var. Oyunda kontrol ettiğimiz karakter ise bir rakun. Rakunumuzun cinsiyet, boy, kürkü rengi ve görüntüsünü istediğimiz gibi ayarlayabileceğiz. Ayrıca bu özelleştirmeler sadece dış görünümle ilgili değil. Oynanışa ve istatistiklere de doğrudan etki edecek.  Özelleştirme ekranında 6 temel özellik gözümüze çarpıyor. Karakterimize “kuvvet, yaşama gücü, etkileyicilik, akıl, çeviklik ve şans” özelliklerinin dağılımını yapabiliyoruz. Tabi bu yetenekleri ve görünüşümüzü mutasyonlarla değiştirebileceğiz. 

Biomutant ön inceleme

Biomutant ön inceleme içeriğimizde biraz da karakter tasarımından bahsedelim. Oyunda sadece karakterimizin görüntüsü ve özelliklerini değil, kullandığımız silahların da özelleştirmelerini çok geniş bir bantta tutuyor. Hem yakın dövüş, hem de ateşli silahlar üretebilip özelleştirebileceğiz.  Yakın dövüş silahlarımız, kesici, ezici veya delici sınıflarında, ateşli silahlarımız ise, revolver, uzun menzilli ve pompalı tüfek sınıflarında olacak. Oyunun yapımcılarının söylediğine göre ise silahlarımızı üretip özelleştirirken binlerce farklı kombinasyon bizi bekliyor olacak. Ayrıca giysi, kask, omuz yastıkları gibi zırhları da hazırlayabileceğiz. Bunların yanında çeşitli avantajlar elde etmek için kullanılabileni robotik bacaklar, kanatlar ve pençeler gibi biyomekanik vücut parçalarını kullanabileceğiz

Biomutant fantastik bir dünyada geçiyor

Biomutant ön inceleme

Biomutant’ın evrenine; hayat ağacının kendisinin ve etrafındaki dünyanın ölmeye başladığı yerden dahil oluyoruz. Hikayenin nasıl devam edeceğini ise seçimlerimiz belirleyecek. Bizlere anlatılan karar sistemi de tam olarak burada başlıyor. Ağacı ve dünyayı kurtarmayı veya ölümlerine yardım etmeyi seçebilirsiniz. Hayat ağacının dünyaya hayat verdiği 5 kökü var. Ağacı kurtarmayı seçersek her birinin sonuna kadar gitmek zorundayız. Yerleşim yerlerinde ise 6 kabile var. 3 kabilenin başka planları varken diğer 3 kabile hayat ağacını iyileştirmek istiyor. Bu kabileler “etkilenebilir” olarak tanımlanıyor. Yani biz istediğimiz kabile ile iş birliği yapabilir, diğer kabilelerle ittifak kurmayı ya da yok etmeyi seçebiliriz. Hatta tüm kabileleri hayat ağacını kurtarmaya ikna edebilir, ya da tüm kabileleri hayat ağacını yok etmeye ikna edebiliriz. Tamamen bizim seçimimiz. Tabi yolculuğumuzun yönünü nereye çevirirsek çevirelim, oyundaki NPC karakterleri görevlerimiz için işe alabiliriz.

Oyun çok farklı düşmanlar ve bosslarla dolu. Hepsinin kendi yetenekleri, güçlü veya zayıf oldukları çevre etkenleri var. Bu yüzden her düşman için farklı savaş taktiklerine ihtiyaç duyacağız. Örneğin su altında “zehirli” sınıfına giren düşmanlarımız olacak. Bir de bu zehirli düşmanlar yetmez gibi su altında haliyle nefes problemimiz olacak ve bu etkenler yüzünden bir su altı aracına ihtiyaç duyacağız. Böylelikle hem boğulmaktan kurtulup hem de zehirli düşmanlardan korunacağız. Araçlardan bahsetmişken Biomutant evreninde kullanabileceğimiz başka araçlar da olacak. Jet ski, hava balonu, diğer hava araçları ve bahsettiğim su altı araçları ile birlikte binek hayvanlarını da kullanarak bu dünyayı keşif imkanı sunulacak. Böylelikle tünellerde, yer altı sığınaklarında, dağlarda ve karanlık çöllerde yapılacak çok şeyimiz olacak. 

Biomutant ön inceleme

Yakın dövüşlerde ise maksimum hareket özgürlüğümüz olacak. Mutasyonlarımızdan güç alarak yeni ve çılgın savaş formları öğrenip geliştirebileceğiz. Geliştirici Experiment 101, 4 yıl gibi uzun bir süredir oyun üzerinde çalışıyor. 25 Mayıs 2021’de oyuncularla buluşması beklenen Biomutant’ın dağıtımcısı ise THQ Nordic. Oyun PC, Playstation 4 ve Xbox One için piyasaya çıkacak.

Dürüst olmak gerekirse açık dünya oyunlarına sempatimin kalmadığı son birkaç yılda Biomutant en çok beklediğim oyunlar arasına girdi. Bakalım bu oyun beklentilerimizin altında mı kalacak yoksa kendisine klasikler arasında mı yer bulacak. Sabırsızlıkla bekliyoruz. 

Biomutant ön inceleme

Biomutant sistem gereksinimleri

Minimum sistem gereksinimleri 

  • İşletim Sistemi: (64 bit) Windows 7/8.1/10
  • İşlemci: AMD FX-8350 / Intel Core i5-4690K 
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı:  4 GB GeForce GTX 960 / Radeon R9 380
  • DirectX Sürüm 11 
  • Depolama alanı: 25 GB 

Önerilen sistem gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10 (64bit)
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 / Intel Core i7-6700K 
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 1660Ti / Radeon RX 590
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 25 GB kullanılabilir alan
Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 11:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
Flipflop
Flipflop 5.05.2021 21:46
Umutluyum bu oyundan
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2021 22:01
Bu oyunda hayat var gibi duruyor.Her ne kadar oyunlarda sincap rakun her neyse karakterlerden hoşlanmasamda emek verildigi belli.Çikinca değerlendirme puanlarina bakip listeme eklerim.Tabi elder ring ten başka oyun oynamaya zamanım olursa.
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 15:36
elden ring çok hypelanmış beyler beklentinizi normal seviyede tutun sonra hayal kırıklığına uğramayın bkz. cyberpunk
MK Okuru
MK Okuru 21.03.2021 19:50
elden ring çıksın 2023den önce, o zaman bakılır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2021 21:34
Çok veletvari duruyor, sarmadı o yüzden.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2021 20:02
güzel inceleme olmuş ağzına sağlık ama oyuna gelirsek yani baş karakterin rakun olması daha doğrusu hayvanların baş karakter olması bana pek çekici gelmiyo oyunlarda bakalım bekleyip görecez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2021 18:54
çok güzel bir inceleme ses ve diksiyon teşekkürler daha fazlası gelmeli.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Biomutant ön inceleme
İlginizi Çekebilir