1/4

Bioshock Evreni: Bölüm 2 - Deniz fenerine ilk adım

Batuhan İnce 8.03.2020 - 12:00
Bioshock Evreni makale serimizin ikinci bölümünde, ilk Bioshock oyununun tüyler ürperten hikayesini derinlemesine inceliyoruz. Her anını tekrar hatırlamak isteyenleri buraya alalım.

Bioshock evrenine derinlemesine daldığımız makale serimizin ikinci bölümünde artık oyunlara giriş yapıyoruz. Geçtiğimiz bölüm oyunlardan spoiler vermeden Rapture’ın yıkımdan önceki dönemlerini sizlere anlatmaya çalışmıştım. Bu bölümden itibaren okuyacaklarınız direkt olarak Bioshock oyunları içerisinde deneyim edebileceğiniz olaylar olacak. O yüzden oynamadıysanız ve oynamak istiyorsanız bu yazı sizin için spoiler olabilir.

Önceki bölüm için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu bölüm Bioshock 1’in hikayesine başlıyoruz. Normalde her oyun için bir bölüm ayıracaktım, ancak olması gerektiğinden çok uzun olacağını fark ettim. Daha rahat okumanız için oyunları iki parça halinde yayınlamanın daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu sayede hikayeye etki eden önemli sesli günlükleri ve çeşitli teorileri de seriye dahil edebileceğimize inanıyorum.

Bioshock Evreni: Bölüm 2 - Deniz fenerine ilk adım

Hatırlayacağınız üzere bir önceki bölümün sonunda 1 Ocak 1959 gecesi Atlas tarafından Rapture’ın belli bölgelerine saldırı düzenlenmişti. Kim ki bu Atlas, nereden geldi diye soruyor olduğunuzu duyar gibiyim. Bu konunun üzerinde bilerek durmak istemedim, çünkü oyun boyunca kilit bir rol üstlenen bu karakteri Bioshock 1 ile beraber tanıyacak olmanızın çok daha keyifli olacağını düşündüm.

Yılbaşı gecesi yaşanan saldırının üzerinden bir sene geçmiştir. Bu bir sene içerisinde belli başlı olaylar yaşandı, ancak onları size anlatmadan önce Bioshock Infinite’ı derinlemesine incelemeli ve değişkenleri yerine oturtmamız gerektiği için o aralığı şimdilik atlamak zorunda kalıyorum. Önceden de dediğim gibi Bioshock Infinite, içerisinde birçok zaman dilimini etkileyen bir hikaye barındırdığı için bölümler ilerledikçe kafamız gerçekten çok karışacak. Her şey sırayla...

Hazırsanız başlayalım.