BioWare ekibinde üzücü bir ayrılık daha yaşandı

Furkan Güler 30.10.2017 - 09:46
Knights of the Old Republic ve Mass Effect üçlemesinin kıdemli geliştiricisi firmadan ayrıldı.

Şu sıralar Anthem ile meşgul olarak video oyun dünyasının köklü firmalarından BioWare tarafında yeni bir ayrılık daha yaşandı. Knights of the Old Republic, Mass Effect üçlemesi ve Dragon Age: Inquisition oyunlarında kıdemli animasyoncu olarak çalışmış Steven Gilmour, Linkedin profili üzerinden firmadan ayrıldığını belirtti. Kanadalı geliştiricinin firmadan neden ayrıldığına dair bir açıklama yok, ancak muhtemelen kendisi yeni bir stüdyoya geçecektir. Anthem projesinin başında yaprak dökümü misali birer birer ayrılan tecrübeli geliştiricilerin arasına yeni bir tanesinin daha eklenmesi bizi üzüyor. 

BioWare için yaprak dökümü vakti

Şahsen Anthem oyunu için, eski BioWare çalışanlarına emanet edildiği için umutluydum. Özellikle Mass Effect üçlemesinde bizlere yeteneklerini kanıtlamış olan ekibin artık firmadan ayrılması, Anthem hakkında beni sürüncemeye düşürüyor.

EA Games'in tecrübeli geliştiricileri elinde tutamaması, Visceral Games gibi kaliteli geliştiricileri firmadan koparması bakalım daha ne kadar sürecek?  2018 yılında sadece Xbox One, PC ve PlayStation 4 platformlar için çıkması beklenen Anthem, bakalım hikaye kurgusu açısından bizlere neler sunacak? Hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
oXelight
oXelight 30.10.2017 14:14
Bir de şu açıdan bakalım. Günümüzde oyun geliştiricileri için oyun yapıp piyasaya sürecekleri ortam müsait. Ufak bir oyun yap, micro ödeme sistemleri koy ve parayı rahat kazan fikri bu elemanların firmalardan ayrılma sebebi olabilir. "abi gel toplanak bir yerde kendi mobil oyunumuzu yapak" kafası olabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
BioWare ekibinde üzücü bir ayrılık daha yaşandı
İlginizi Çekebilir