Bir kuruluş daha dünya haritasından Türkiye'yi kaldırdı

Furkan Güler 14.02.2018 - 11:59
Ardından firmadan konu ile ilgili açıklama geldi.

Geride bıraktığımız günlerde dünyanın en büyük lastik üreticilerinden bir tanesi olan Continental, hatırlayacağınız üzere yayınladığı reklam videosunda Türkiye'yi haritadan silmişti. Yapılan bu hatanın ardından firma özür dileyerek kısa sürede düzeltmeye gitmişti. Ancak aynı şekilde ortaya benzer ve ilginç bir durum daha çıkmış durumda. 127 ülkede 2400 üniversiteye ulaşma gücü olan AIESEC isimli öğrencilere yurt dışında staj imkanı sağlayan kuruluşun, aynı Continental'de olduğu gibi bazı ülkelerde Türkiye'yi haritadan sildiği ortaya çıktı. AIESEC'in, İspanya, Yunanistan, Kanadaİngiltere ve Çin'e ait sitelerine girip baktığınızda, Türkiye'nin dünya haritasında olmadığını açık bir şekilde görebiliyorsunuz. Sosyal medyada ortaya çıkan bu haber sonucunda, toplam 33 ülkede Türkiye'nin haritadan silindiğini öğrendik.

AIESEC'in bazı sitelerinde bulunan dünya haritasında Türkiye yok

Durum ile ilgili olarak AIESEC Türkiye ofisi ile görüşmemiz sonucunda, kendilerinin diğer AIESEC sitelerinden haberdar olmadıkları ve yaşanan bu olayın üst kademelere bildirileceği, aynı zamanda ise bu hatanın giderileceği bizlere söylendi.

Güncelleme: Yaşanan bu hata sonrasında haberin başında da belirttiğimiz gibi AISEC Türkiye ekibi ile iletişime geçtik. Yaşanan bu hatanın global kaynaklı olmadığını ve sadece o ülkelerde yaşandığını dile getiren AISEC Türkiye, aynı zamanda bu ülke ofisleriyle de hatanın düzeltilmesi için irtibata geçildiğini belirtti. Konu ile ilgili yapılan açıklama metni ise şu şekilde;

AISEC'ten konu ile ilgili açıklama geldi

Liderler yetiştiren dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olarak 126 ülkede faaliyet gösteren ve insan kaynağı potansiyelini en verimli şekilde kullanmayı amaç edinen AIESEC Global’in websitesinde (aiesec.org) Türkiye haritası yer almaktadır.

AIESEC Global’in websitesinden bağımsız bazı ülke websitelerinde böyle bir dikkatsizlik yapıldığı gözlemlendi ve gerekli kişi ve kurumlar AIESEC Türkiye tarafınca uyarıldı. AIESEC Global Halkla İlişkiler Direktörü Joaquim Sanvictores “ AIESEC ulusal websiteleri global AIESEC markasını temsil etmemektedir, Türkiye’nin yok sayılması gibi bir durum söz konusu değildir. Yapılan hatalar en kısa sürede düzeltilecektir.” şeklinde açıklama yaptı.

AIESEC Türkiye Halkla İlişkiler Direktörü Çağla AKBAŞ “Türkiye’nin AIESEC websitesindeki haritadan silinmesi gibi bir durum söz konusu değildir. AIESEC Türkiye globalde top 7 en iyi AIESEC ülkesinden biridir ve Kolombiya’da gerçekleşen AIESEC Uluslararası Kongresi’nin en önemli ödülü olan Electrolux Genç Liderlik Hareketi Ödülünü alarak 126 AIESEC ülkesinin en iyisi seçilmiştir. Global arenada Türkiye’nin yok sayılması gibi bir durum söz konusu değildir, yapılan hatanın hemen düzeltilmesi için gerekli adımlar atılmıştır. Yaşanılan bu talihsizlik ile ilgili herkesten özür dileriz.” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar 21
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 05:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.02.2018 12:44
az kaldı gerçektede silecekler 2018 de savaş olacağını 2016 ön görmüştüm tam tarih vermiştim
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2018 09:08
Çok komiksin 12:44 Adamlar ne batmamızı ister ne çıkmamızı buralar onlar için önemli topraklar hiç olmazsa onu düşüneydin madem bu kadar umrunda değil bu ülke azcık mantıki bir şekilde yaklaşaydın.
MK Okuru
MK Okuru 15.02.2018 20:08
Korkak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
etemelkuran
etemelkuran 17.02.2018 00:11
Wordpressteki harita plugininden problem bu plugini bulmak araştırmak lazım kim yapmış contributionu. Kimsenin kafasıda çalışmamış işte Türkiye neden ilerleyemiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2018 14:21
Adamlar bizi istemiyorlar. Ülkenin genel durumuna bakmışlarsa haklılar.
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2018 22:50
Bu tür fikirleri kör bakterilerle paylaşma, anlamazlar. Onlar; Yobaz, yozlaşmış, yontulmamış, yoğrulmamış, yol almaz ve de yorulmazlar çünkü, düşünmezler. Her şey olacağına varır, gitmek istiyorsan yolunu bulur, gidersin. Unutma, beş yaşındaki bir çocukla ancak o'nun dilinde iletişim kurabilirsin.
MK Okuru
MK Okuru 15.02.2018 12:04
Güle güle. Git ve bir daha da geri gelme lütfen.
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2018 23:56
Yanıt yazan arkadaş keşke imkanım olsa da gitsem bıktırdılar bu memleketten, Türkiye'yi Türkiye olduğu için seversin Türkiye'yi yönetenleri sevdiğin için değil, ama sen ne anlarsın bu cümleden
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2018 18:40
Kanka o yorumu atan arkadadişi bilmem de ne işi var diyorsun ya bu ülkede.. İmkanı olsa çeker gider zati belli ki imkanı yok :) onun dediği laf yanlış senin cümle iyi hoş ama geçerliliği yok.. Yoksa kim sevmediği ve her şeyini eleştirdiği bi yerde kalmak ister ki?
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2018 17:30
Ulan gavurdan daha gavur dusmandan daha dusman olan dusman. Bi de utanmadan haklilar mi diyorsun. Defol git o cok hakli buldugun gavurlarin ulkesinde yasa o zaman ne isin var Türkiye'de
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2018 21:08
Aslında her zaman şunu söylerlerdi, Türkler hep birbirinin ayağını kaydıran bu yüzden birlik beraberlik olamayan bir ulustur. Oysa bu yanlış. Zamanla anlıyor ki insan aslında Türk ulusunun içinde kendini Türkiyeli ve Türk görmeyen başka bir ırk daha var. Kaç ülkenin terör örgütü var ki içinde?
Kalan Karakter: 300 Gönder
etemelkuran
etemelkuran 16.02.2018 05:22
O Jscript harita librarysini sağlayan yerde kasıtlı bişey var demekki o kütüphaneyi kullanan tüm web sitelerinden silinmiş.. Bana kalırsa kekoların işidir bu afrinden dolayı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bir kuruluş daha dünya haritasından Türkiye'yi kaldırdı
İlginizi Çekebilir