Bir pazar sabahı uyanıyorsunuz

Alparslan Gürlek 3.10.2020 - 17:03
Yükselen oyun fiyatlarının yorduğu, konsol fiyatlarının bitirici vuruşu yaptığı konsol oyunculuğunun son nefeslerinde yanında olup bir devrin bitişine şahit olmak ister misiniz?

Bir Pazar sabahı uyanıyorsunuz. Güneş her zamanki gibi parlak ve perdenizden içeriye doğru yavaşça süzülüyor. Bütün haftanın yorgunluğunu yatakta bırakarak huzurlu bir şekilde uyanıp mutfağa gidiyorsunuz. Kahvaltınızı yapıp, kahvenizi de kapıp hemen gözde konsolunuz pleysteyşınınızı açıyorsunuz. Bir sorun var… Bir şeyler yolunda gitmiyor. Konsolunuz açılıyor ancak bir uyarı! “Pleysteyşın netvörk’e bağlantınızda bir sorun oluştu. Pleysteyşın ağına bağlanmak için daha sonra tekrar deneyin.” Önce internet bağlantınızla ilgili bir sorun olduğunu düşünüp telefonu kaptığınız gibi Wi-Fi ağınızı kontrol etmeye başlıyorsunuz. Feyzbuk ve kullandığınız birçok sosyal ağ hala kullanılabiliyor. Yani telefonunuzda internet var…

Hemen bir panikle “Ethernet kablosunu taktım mı acaba?” diye konsolunuza bakıyorsunuz. Evet, takmışsınız. Konsolu kapatıp tekrar açmayı deniyorsunuz, sorun hala düzelmemiş. “Neyse bari, bilgisayarı açayım” diyerek bilgisayarınızı açıyorsunuz, internet var ve çalışıyor. Bir bildirim, olamaz! “Mikrozoft ülkenizden bağlanan cihazlar için Store ve güncelleme desteğini kesti.” Nutkunuz tutuluyor ancak bunun bir hata sonucu karşınıza çıktığını düşünüyorsunuz. “VPN kapalı dimi?” diyerek bağlantınızı kontrol ediyorsunuz, kapalı! Hemen tarayıcınızı açıp “internetim mikrozoft ve pleysteyşın ağlarına bağlanmıyor” aramasını yapıyorsunuz. Karşınıza hemen birkaç haber çıkıyor, en üstteki reklamların hemen altında... “Mikrozoft ve Pleysteyşın Türkiye’den çekiliyor” başlığını görür görmez kafanızdan aşağı kaynar sular dökülüyor. Hemen favori siteniz –nihaha- merlininkazani.com’un haberine tıklıyorsunuz.

Mikrozoft ve Pleysteyşın Türkiye'den çekiliyor

Bir pazar sabahı uyanıyorsunuz

Haber içeriğini okurken aradan birkaç cümle seçiyorsunuz, “Mikrozoft Türkiye ofisini kapattığı 2020 yılının ardından Türkiye için mağaza desteğini ve Mikrozoft Winbows 12 güncellemelerini kesiyor”. Ardından “Pleysteyşın konsolların an itibariyle satılmayıp stoklarda tozlandığı gerekçesiyle paylaştığı bir duyuru ile perakendecilerden sipariş almayı bıraktı ve Türkiye sunucusunun fişini çekiyor” cümlesini okurken göğsünüze bir ağırlık çöküyor. Bütün Pazar gününü arkadaşlarınız ya da sunucudaki diğer oyuncularla oyun oynayıp muhabbet etmek için ayırmıştınız. Bu haberler sizde şok etkisi yaratıyor. Evde duran konsola ve bilgisayara verdiğiniz para gözünüzün önüne geliyor. Bütün oyunculuk hayatınız adeta bir film şeridi gibi gözünüzün önünden geçiyor. Katıldığınız turnuvalar, gittiğiniz fuarlar, izlediğiniz etkinlikler, yeni oyun duyuruları, oyunlardaki hatalar, hileciler, sinir bozucu takım arkadaşlarınız, hepsi birer birer silikleşiyor. Torunlarınıza anlatacağınız birer masala dönüşüyor. Hala inanamıyorsunuz, bir anda bunların hepsi yaşanamaz, bu bir kabus, değil mi? Diyerek tarayıcınızdan bazı teknolojik alet ve ürünler satan siteleri yokluyorsunuz. Techbox Marries X, Pleysteyşın ve bilimum oyun konsollarının, oyunların hiçbirinin satılmadığını fark ediyorsunuz. “Yok arkadaş, bu böyle olmayacak, bir temiz hava alayım bari” diyerek evden çıkıyorsunuz. Sokaklar, parklar insan kaynıyor. Koronavirüs bitmiş, Zoronavirüs gelmiş, Zoronavirüs bitmiş ve Boronavirüs başlamış tabi bu sırada. Sokaktaki herkes genç ve anlamsızca dolaşıp, etrafa şaşkın şekilde bakıyorlar. Bazıları hala yeni konsollarını almak için para biriktiriyor, bazıları ise Netwitchlix üzerinde bağış kampanyası başlatarak “Pleysteyşın 8 parası” biriktiriyordu halbuki. Anlıyorsunuz ki oyunculuğun sonu gelmiş, çöp konteynerleri oyun kutularıyla dolu.

Bir pazar sabahı uyanıyorsunuz

Maalesef durumumuz bundan daha iyisine doğru gitmiyor, bugün değilse yarın konsol oyunculuğu tarihin tozlu raflarına karışacak. Hadi karışmadı diyelim, yalnızca zengin oyuncağı olacak. Zaten an itibariyle her gelir düzeyinden insana hitap edemeyen sevgili oyuncaklarımız git gide edinmesi zor, oyunlarla donatması çok daha zor hale geliyor. Bilgisayar için daha bu kaos çağı başlamış sayılmaz. Konsolların aksine bilgisayarda her ne kadar tasvip etmesek de korsan oyunlara ulaşmak daha kolay. Korsanı onaylamıyoruz ancak, bu fiyatların yükselişi de orijinal lisanslı oyunlar almamızı imkansız hale getiriyor. Bir oyuna ya da konsola verilebilecek para için maksimum psikolojik eşiğimizin üzerine defalarca kez tırmanan fiyatlar yüzünden inanın bazı oyun haberlerini yazarken duraksıyorum. Haberini yaptığınız oyunun 600-700 TL olması gerçekten çok üzücü. Velhasıl, fiyatlar böyle yükselmeye devam edecek gibi görünüyor.

Bu tamamen bir sitem yazısıdır, lütfen yorum yaparken siyasetten, küfür ve hakaretten uzak durun ki onaylayabilelim. Aksi takdirde size hak versek bile yorumunuzun görüntülenmesine izin veremiyoruz. Teşekkürler…

Yorumlar 39
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 02:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.10.2020 14:06
Türkiye ve Türk milleti özüne dönmediği sürece bu yazdıklarınız er yada geç gerçek olacak.
Öncelikle kapatılan köy enstitüleri tekrar açılmalı ve eğitim sistemi revize edilmeli zorunlu din dersi kaldırılmalı ayrıca Cemaat ve kurs adı altında faaliyet gösteren yobaz dernekler kapatılmalıdır.
O zaman
Naru61
Naru61 10.10.2020 16:13
Katılıyorum.
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2020 19:34
aşşşşşırı haklı bir yorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 10.10.2020 16:10
Yazı çok güzel olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2020 01:06
Bundan daha kötü ve zaman hırsızı bi yazı olamazdı heralde. Felaket tellalımısınız siz yahu. Ülke zor bi dönemden geçiyor olabilir sizde fırsattan istifade halkı farklı yerlere sürükleme gayretindesiniz. Bizde sitem ediyoruz ama sizin yazınız sitem yazısı değil galeyan çabasıdır.
-----------------------------
Böyle düşündüğünüz için üzüldüm. Özellikle bu şekilde algılanmasın diye marka isimlerini şirinleştirip olayı öyküleştirmiştim oysa ki... Düşündüğünüz gibi isyan çıkartmaya falan çalıştığım yok. Olanı söylüyorum, sevgiler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.10.2020 07:54
Çok basit örnek. Neden netflix türkiyede devam etmek için yalakalığa sansüre razi oluyo çunku turkiye yerli dizive film sektoru güçlü. Adam kendi propagandası icin nerdeyse bedavaya girecek pazara. Aynı şey oyun icin de şart artık.
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2020 15:00
Yerli ve milli konsol diyorsun yani . Akşam akşam güldürdün.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2020 20:02
İndirime girince alırız biz hep öyle yapıyoh güzel Oluyo size de tavsiye ederim zaten yıllık üyelikler başladı alıp gidiyor baya da oyun oluyor hem Ea acces hem de ps plus ikisi birleşti mi daha hiçbişeye ihtiyaç kalmıyor adamlar işi çözmüş zaten o yüzden yıllık abonmanlıklara geçiyorlar
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2020 14:57
He ya tabi bütün oyunlar acsess ve plusu geliyor tabi ya. Siz essahtan pek uyanıkmişınız yauvv.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bir pazar sabahı uyanıyorsunuz
İlginizi Çekebilir