Ses dalında çalışan kişinin white noise videosu telif hakkı yedi

Mehmet Atilla Turan 9.01.2018 - 21:24
YouTube'un çalışma algoritmasını kimse anlayamıyor.

YouTube'a kendi yarattığı parçaları yükleyerek denemeler yapan Sebastian Tomczak, iki sene önce "Low Level White Noise" adındaki videosunu YouTube'a yükledi. 10 saat süren "white noise" videosu, bilindiği üzere statik seslerden oluşuyor, aynı televizyonda gördüğümüz karıncalı ekranda çıkan sesler gibi denebilir. Bu tür deneyimler üzerinde çalışan Tomczak ise, yüklediği "white noise" videosuna gelen beş adet teklif hakkından dolayı yayından alındığını gördü.

Gürültüden telif hakkının çıkması bir hayli şaşırttı

"White Noise", bahsettiğimiz gibi hiç kimseye ait olmayan bir ses dizinidir. Özellikle bir sahibi yoktur ve sadece statik seslerden oluşur. Böyle olduğu halde Tomczak'ın yüklediği video, "White Noise Sleep Therapy" adlı kanal tarafından telif hakları gerekçesi ile yayından kaldırıldı.

Bir profesör, YouTube'a yüklediği

Sadece yayından kaldırmamakla beraber kalmayıp, aynı zamanda bu videolardan kazanç elde etmesini de kesildi. Zamanında sadece 1500'e yakın izlenme bulunan (şimdi ise 50 bini geçmiş bulunuyor) Tomzcak, bu videolardan büyük miktarda para kazanmıyor veya elde etmiyor. Hal böyle olunca, çoğu kullanıcı YouTube'un çalışma presibinin rayından çıkmaya başladığını dile getirdi. Daha öncesinde ise YouTube, popüler olan kanalları, içerik ne olursa olsun yardım ederken, küçük ve sorun yaratmayan kanalları kullanıcılar ile paylaşmıyordu.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 01:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2018 13:54
Bir keresinde divison ile ilgli hack videosu çekmiştim. Hack yapanı görsünler diye. Sadece oyunun sesleri vardı telif yiyip video kaldırılmıştı. Şaka gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2018 01:03
Bu ne ki, herhangi bir videonun altına, ski bi dibby dib yo da dub dub yo da dub dub yaz, 48 saat içinde hesabına veda et. Önce yorumun siliniyor, sonra temelli ban. YouTube kafayı yemiş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2018 21:55
Önceleri mainstream' den kaçışın adresiydi Youtube. Şimdilerdeyse mainstream' in hası haline geldi. Kapitalizm işte. Yapacak bir şey yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bir profesör, YouTube'a yüklediği
İlginizi Çekebilir