Bir Türk gencini daha Mavi Balina yüzünden maalesef kaybettik

Hakan Hervenik 22.02.2018 - 15:29
Mavi Balina bir can daha aldı.

Mavi Balina, bu sefer Bursa'da yaşayan Ahmet P.'nin canını aldı. 16 yaşındaki Ahmet, arkadaşlarıyla oynadığı Mavi Balina'nın son görevi olan intiharı yerine getirerek gittiği halı sahanın tellerini kendini asarak can verdi. DHA'nın haberine göre Mavi Balina yüzünden hayatını kaybeden Ahmet'in arkadaşı Batuhan K. arkadaşının ölümüne tanık olduktan sonra sinir krizi geçirip hastaneye kaldırıldı. İntihar eden Ahmet P. otopsi sonrası cenazesi toprağa verildi.

Bir Türk gencini daha Mavi Balina yüzünden kaybettik

Ahmet'in ağabeyi Mehmet P. konu hakkında "Bizim evimizde bilgisayar yoktu. Ahmet, bazı geceler Batuhanlarda kalıyordu. Gecenin geç vakitlerine kadar Mavi Balina oyunu oynuyorlarmış. Oyunun 40'ıncı bölümünden sonra verilen komutlarla oynayan kişilerden elini kesmesi, koluna balina yapması, kendisini öldürmesi için tavsiyelerde bulunduğunu öğrendik. Mavi Balina oyunu 50'nci bölümünde oynayan kişinin ölümüyle noktalanıyormuş" açıklaması yaptı.

Bir Türk gencini daha Mavi Balina yüzünden maalesef kaybettik

Ahmet'in iyi bir kişiliğe sahip olduğunu belirten amcası Ömer Faruk P. ise "Ahmet, lise eğitimini devam ederken yarım bıraktı. Olay günü daha önceden birlikte okuduğu arkadaşlarının yanına giderek helallik istemiş. Daha sonra öğrendiğimize göre, arkadaşı Batuhanın evinde bilgisayarda Mavi Balina oyununu oynuyorlarmış. Hatta, bilgisayarda oyun izlerken, odanın kapısını kilitlemişler. Batuhan anne ve babasını odaya sokmuyormuş. Daha sonra evden ayrıldılar. Kamera görüntüsünde Ahmet'in, Batuhanla birlikte olay yerine giderken ellerinde sehpa ve ip olduğu görülüyor. Bu bir cinayet. Olayı zaten Cinayet Bürosu ekipleri araştırıyor. Batuhan'ın iyileşip, sağlığına kavuşmasıyla konu netlik kazanacak" dedi.

Yorumlar 39
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2018 22:50
diğer bir söylenti ise: oyunun cinayet,tecavüz ve terör gibi suçlara yatkın olan piskopatların kendi kendisini imha etmeye götürecek sistematik bir hipnoz ve telkin siçeriğine sahip olduğu. sıradan bireyler oyunu oynayıp bitirince hiç etkilenmiyor. lakin suça yatkın kişiyi intihara sürükleyebiliyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2018 22:45
söylentilere göre: mavi balina programı yüklenen telefondaki kişisel gizli verilere ulaşarak kişi aleyhinde şantaj malzemesi topluyor. en can alıcı noktası ise uygulamanın telefon kameralarından gizli kayıtlar alması. eğer şantaj malzemesi bulunursa son levele gelen kişilere şantaj yapılıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2018 21:43
Abi çok üzüldüm ama, anlayamıyorum nasıl oluyor ya?.. Yani nasıl kanıyorlar demiyorum, nasıl haberleri yok bu oyunun ne olduğundan? Sırf indirmek için google a mavi balina yazsan bile, çıkan haberleri görmüyor musun? Tehdit edilsen bile, oyunun yapımcısının hapiste olduğunu okumuyor musun?
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2018 20:20
10:59, teşekkürler, "oynamayanla alay ettikleri ezikmisin sen dedikleri ve aşağıladıkları...", bu herşeyi açıklıyor. Ergenlik ne kadar zor. Önlem almak ta..
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2018 10:59
16 yaşındaki bir ergenden söz ediyoruz. bu yaştaki gençlerin kendi aralarında bu oyunu oynamayanla alay ettikleri ezikmisin sen dedikleri ve aşağıladıkları yönünde reportajlar okudum. ayrıca oyunun en başında oyuncudan masumane şekilde ailesinin bilgileri isteniyor ve sonrasında tehdit ederek göre g
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2018 01:40
bu oyunu oynayanlar genelde intihara meyilli kişilerdir ve sonuç olarak intihar ederler. Ben ortada bir kurban olduğunu düşünmüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2018 16:12
Ya arkdaş bir oyun nasıl birinin ölümüne sebep olabilir aklım almıyor
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2018 15:05
Tehtitlere kulak asmasınlar o zaman
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2018 16:28
Cünkü bu bir oyun degil. kücük yastaki cocukleri gencleri ailesine zarar vermekle tehdit edip istediklerini yaptiriyorlar. Oyun falan yok ortada.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bir Türk gencini daha Mavi Balina yüzünden maalesef kaybettik
İlginizi Çekebilir