Bir Türk gencini daha Mavi Balina'ya kaybettik

Hakan Hervenik 10.11.2017 - 14:12
Mavi Balina 17 yaşındaki İbrahim Can Duman'ın canına mal oldu.

Mavi Balina bir süredir gündemde değildi. Ancak, tekrar ortaya çıktı. Ordu'da yaşayan İbrahim Can Duman'ın ölümü ile sonuçlanan olay hakkında soruşturma başlatıldı. Türkiye'de son dönemde 142 gencin intihar etmesi ile bağlantılı olabileceği düşünülen Mavi Balina, geçtiğimiz aylarda T.B.M.M.'nin de gündemindeydi.

İbrahim Can Duman, Mavi Balina yüzünden intihar etti

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki İbrahim Can Duman, Mavi Balina'da son görev olan intiharı gerçekleştirdi ve kendini doğalgaz borusuna asarak intihar etti. İbrahim'in Ordu Devlet Hastanesi'nde çalışan annesi iş dönüşü eve geldiğinde oğlunun cansız bedeni ile karşılaştı. Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından 17 yaşındaki gencin cansız bedeni inceleme için Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay ile ilgili soruşturma sonucunda ise İbrahim'in Mavi Balina adlı internet oyunu yüzünden intihar ettiği belirtildi. Mavi Balina oyununda oyunculara 50 görev veriliyor ve son görev olarak da ölmeleri isteniyor. Özellikle gençler arasında yaygın olan Mavi Balina kişinin psikolojisi altüst ederek izole olmasını sonrasında ise ölmesini sağlıyor. Söz konusu oyunun Türkiye'de son dönemde 142 gencin intiharı ile bağlantılı olabileceği düşünülüyor.

Yorumlar 25
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2017 15:00
Bu siteyi takip eden beyni yıkanmaya hazır genc kitleler ya da merakına yenik dusebilicek beyinlerde var.Bu tarz bir vaka ve durum soz konusuyken "oyun" olarak adlandirdiginiz seyin ismini paylasmamaniz daha büyük duyarlılık olurdu sanki ? Bu haberi okuyup kaç kisi arama motorlarına girdi kim bilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.11.2017 23:04
Abi nedir derdiniz anlamıyorumki yaşım 28 biz çocukken cafelerde 1 saat oyun oynamak için sürünüyorduk sıra bekliyorduk ayrıca bunun vahşet içeren oyunlarla alakası olamaz oynadığım ilk PC oyunları tamamen vahşet öğeleriyle doluydu ama kendimize veya başkasına zarar vermeyi hiç düşünmedik ???
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2017 08:21
aynen
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 11.11.2017 20:54
Oyun falan değil bu, önce bu şekilde lanse etmemek lazım, en azından böyle bir sitede... Mavi Balina denilen provakatif zihin kumpasına gelince; incelediğim ve okuduklarım kadarıyla bu oluşumun özellikle "genç ve meraklı yaşlarında" olan zihinleri etkilemesinin ana sebebi; insan psikolojisini sağlıklı düşünmekten alıkoyup, endişeli ve umutsuz düşüncelere sevkedecek bir ruh haline sokmaya itmesi. Gecenin bir yarısı kalkıp korkutucu ve zihin bozucu videolar izlemek, ölümü çağrıştıran tehlikeli bölgelerde bulunmak, fiziksel olarak kendinize zarar vermeye alışkın hale gelmek... vs vs... tüm bu zihin bunaltan istekler, insan psikolojisini bir noktadan sonra normal halden, anormal hale sokabilir. Özellikle dediğim gibi genç ve meraklı çağlardaki insanların bu kısıma kolayca yönelmesi olası. Bilhassa youtube gibi video kanallarında, korkutucu içerik yayını yapan kanalların bu denli talep görmesinin sebebi de bu merak ve ilgi duygusudur. Bu merak duygusunun üzerine kişinin mahrem bilgileri üzerinden tehdit ve şantajlar da eklenince, kendisi ve ailesi adına sağlıklı kararlar veremeyecek yaşlarda insanların kolaylıkla manipüle olması içten bile değil... Bu tezgahı hazırlayıp devam ettiren kişilerin; insan psikolojisi üzerine manipülasyon konusunda bilgisi olan insanlar olduğu açık. Bu insanlardan sürüyle var çevremizde. Burada çocuğun çevresindeki bilhassa ailelere, öğrenim gördüğü eğitimcilere ve yakın çevresindeki dostlarına iş düşüyor. Eğer bir insan normal olduğundan farklı davranıyorsa ve bu farklılığı günbegün devam edip gittikçe artıyorsa, kişinin önce ailesi ile sonra da konunun uzmanı bir hekim ile geç olmadan konu hakkında bilgilendirilmesinde fayda var. Sadece böyle bir mesele için değil; her türlü değişken ve tehlikeli ruh hali için GÖZLEM, en önemli savunma.
MK Okuru
MK Okuru 13.11.2017 18:46
sonunda araştırma yapıp konuşan birini bulmak mutlu etti resmen beni. sitenin yazarları dahil zaten yorum yapanları geçiyorum araştırmadan konuşmaya bayılıyorlar. oyun deniyo hala bir oyun inceleme sitesinde şaka gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.11.2017 22:01
Biri size bileklerini jiletle diyor ve siz yapıyorsunuz, biri size yüksek bir yere çık ve atlıyormuş gibi yap diyor ve yapıyprsunuz, biri size kendini as diyor ve yapıyorsunuz... Yahu bu insanlarda hiç mi sorgulama kabiliyeti yok?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.11.2017 23:04
bu oyunu oynayan adamın aklında şüphe duyarım zaten bu kadar saçma oyun hayatımda görmedim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bir Türk gencini daha Mavi Balina'ya kaybettik
İlginizi Çekebilir