Birebir boyutlarda Orta Dünya mı?

Can Arabacı 24.01.2014 - 12:51
Hayallerimiz gerçek oldu!
Slovak bir yazılım firmasının geliştirdiği Outerra diye pek de yaygın şekilde bilinmeyen bir grafik motoru mevcut. 2008'den bu yana geliştirme aşamasında olan bu motor yeryüzü, bitki örtüsü ve suyun hareketi tarzındaki efektleri oldukça yüksek kalitede çizebiliyor. Ancak bu grafik motorunun asıl olayı bu çılgın detayları birebir boyutlarıyla koca bir gezegene uygulayabiliyor ve uzaydan yeryüzüne doğru kusursuz bir geçişi anında sağlayabiliyor olması! Gerçek bir dünya haritasını modellediğinizde tutup da Londra'da bir parkta bulunan ağacın dibinden önce uzaya çıkıp, herhangi bir yükleme yapmadan anında İstanbul'da Kadıköy Vapur İskelesine inebilmeniz mümkün yani...

Bundan sonrasında ise işler daha da heyecan verici bir hal alıyor: Tolkien'in yarattığı Orta Dünya'nın hayranı olan Outerra kullanıcıları Outerra için birebir boyutlarda bir Orta Dünya modellemesi yaptı! Bu ne demek biliyor musunuz? Gerçek oranlarında Lorién'in ormanlarında dolaşabilirsiniz demek. Moria'nın çetin dağlarını aşıp oradan Isengard'a geçebilirsiniz demek. Ve hatta eğer isterseniz Yüzük Kardeşliği'nin bile yapamadığını yaparak Shire'dan Mordor'a kadar yürüyebilirsiniz demek!

Birebir boyutlarda Orta Dünya mı?
Outerra'yı çalıştırabilmenin en azından 2 çekirdekli bir işlemci, Nvidia 8800 GT ta da ATI 57XX serilerinden 512 MB hafızalı bir ekran kartı türünden bir bedeli var tabii. Eh, böylesi büyük bir program için oldukça küçük bir bedel aslına bakarsanız. Eğer sisteminizin özellikleri yetiyorsa ya da Outerra'yı bizzat indirmeden önce bir videosuna göz atmak istiyorsanız ihtiyacınız olan her şeyi (gereken programlar indirme linkleri de dahil) aşağıdaki videoda bulmanız mümkün!


Birebir boyutlarda Orta Dünya mı?
İlginizi Çekebilir