Bitcoin madenciliği yapan şirket borçlarını ödemek için 26.200 makine sattı

Alparslan Gürlek 22.08.2022 - 12:37
Bu yıl Bitcoin madenciliği yapan şirketler için kabus gibi geçiyor. Toplamda 67 milyon dolarlık borcunu ödemek için 26.200 makinesini satan şirket bile oldu.

Bu yılın başlarında kripto piyasasındaki çöküş sektörü çok sert vurdu. Birçok kripto paranın değeri de bu süreçte büyük düşüşler yaşadı. Özellikle Bitcoin madencileri bu dönemde büyük problemler yaşadı. Hatta öyle ki büyük madencilik şirketleri 1 milyar doların üzerinde para kaybederek büyük zorluklar yaşadı. İşte bu büyük kayıplar, kripto şirketleri ve borç verenler tarafından alınmaya başladı ve bu şirketlerden birisi, borçlarını ödemek için madencilik donanımlarının çoğunu satmaya yöneldi. Tabi bir oyuncu olarak yaşadıkları zorlukları ve buradaki dramı hissedemezsem, kimse bana kızmasın. :)

Kripto madencilik şirketi borçları ödemek için neredeyse tüm donanımı sattı

Tom'sHardware tarafından tespit edildiği üzere Stronghold Digital Mining adlı ABD merkezli bir şirketin mali raporlarında tespit edilen durum, kripto madencilik tarafında yaşanan zorlukları gözler önüne seriyor. Şirket kısa süre önce 26.200 madencilik teçhizatını satıp toplamda 67 milyon dolar olan borcunu kapatmayı başarmış. 

Bitcoin madenciliği yapan şirket borçlarını ödemek için 26,200 makine sattı

Donanım fiyatlarının dünyevi seviyelere geri döndüğü göz önüne alınırsa, bu ikinci el makinelerin muhtemelen alındığı değerin çok altında satıldığını söyleyebiliriz. Tabi bunda, makinelerin ne kadar yıpranmış olduğu gerçeğini de göz ardı edemeyiz. Stronghold Digital Mining bu kadar makine satmayı başarsa da hala elinde 16 bin kadar madencilik teçhizatı bulunuyor ve bu da oyunun dışına itilmediğini gösteriyor. Rapora göre sattığı cihazların yerine yenilerini almayı planlıyorlar.

Kripto piyasalarındaki bu düşüş düzelmezse, bu tür şirketlerin madencilik kısmından tamamen çekilmesi de söz konusu. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 14:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bitcoin madenciliği yapan şirket borçlarını ödemek için 26.200 makine sattı
İlginizi Çekebilir