Bitmeyecek tartışma: Video oyunları şiddete mi yöneltiyor?

Emin Çıtak 5.01.2015 - 17:29
Sanırsak Ferguson ve araştırma ekibi bu soruya en güzel cevabı verdi!
Son dönemde Hatred'ın tanıtımıyla beraber video oyunlarında şiddet kavramı yeniden sektörün merkezine oturdu. Psikolog Christopher Ferguson ve onun oluşturduğu ekip işte bu soruyu araştırdı.

Araştırma aralığı olarak 1996 ve 2011 yılları arasında ESRB'den şiddet içeriyor etiketini almış oyunlar alındı. Diğer bir alınan bilgi ise, bu yıllar arasında oyun oynayan yaş aralığının (12-21 arası genellemeye alındı) suç oranlarıydı.

Araştırma verilerinin ortaya koyduğu sonuç gerçekten şaşırtıcıydı: Genç ve çocuk suç oranı gözle görülür bir oranda düşmüştü. Yani oyunların şiddette yönelttiği tamamen geçersiz bir kavramdı.

"Gençler arası şiddet, topluluğun ve medyanın öne sürdüğünün aksine çok ciddi bir şekilde düşüşe geçmiştir." -Christopher Ferguson

Christopher Ferguson ve ekibinin ortaya sunduğu gerçekler daha şimdiden tartışılmaya başlandı. Biz elbette oyunların hiçbir insanı şiddete yönelttiğini düşünmüyoruz ve bu araştırmanın gerçekten de yıllar öncesinde yapılması gerekiyordu.

Not: Araştırmanın içeriği öyle bir haber içine sığdırılacak gibi değil. Ferguson'un araştırması hakkında ilerleyen günlerde (muhtemelen Bakış Aşısı için) detaydı bir sunum hazırlamak isteriz.

Bu arada tartışmaları alevlendiren Hatred, Steam'den Yeşil Işık aldı ve artık çıkışını bekliyor.

Bitmeyecek tartışma: Video oyunları şiddete mi yöneltiyor?
Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 05:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bitmeyecek tartışma: Video oyunları şiddete mi yöneltiyor?
İlginizi Çekebilir