Black Desert Online: Archer Sınıfı Özellikleri

Ahmet Özçilingir 21.12.2018 - 11:48
Vur-kaçta Archer’dan İyisi Artık Yok

Black Desert Online: Arenaların Çevik Çocuğu Archer Serüvenine Başladı!
Tüm maceracılara selam olsun! Bildiğiniz üzere Archer sınıfı geçen hafta Black Desert Online Türkiye’ye girişini yaptı. Bu seferki incelememizde Black Desert Online, Sylvia’lı Archer sınıfı deneyimlerimiz ve yorumlarımız olacak.

Black Desert Online: Archer Sınıfı Özellikleri

 Archer Bir Hayli “Yakışıklı
Black Desert Online’ın belki de en güçlü olduğu kısımlardan biri de karakter yaratma ekranı. Burada rahatlıkla saatlerinizi harcayabilirsiniz. Archer karakteri de oldukça gösterişli ve albenisi olan bir karakter olmuş bize göre.

Black Desert Serüveni Zamanı!
Ekip olarak MMORPG oyunlarını da oldukça yakından takip ediyoruz. Sonsuz diyarları, dengeli ekonomisi, oyuna sıkıntısız giriş yapmak, yaratık avları ve enfes manzaralarıyla MMORPG Black Desert Online dikkatlerimizi üzerine çekti, favorilerimiz arasına girdi. Pearl Abyss’in Archer sınıfı güncellemesi de üzerine gelince daha da heyecanlandık. Black Desert’te birkaç yüz saat geçirmemize rağmen BDO uzmanları gibi oyun sonu senaryolarına hakim değiliz. Oyunda ekibimizi en çok çeken şey dur durak bilmeyen, sürekli aksiyon ve keşfedilecek şeylerin ucu bucağının olmaması oldu.

Ranger mı Archer mı Sorunsalı?
 Oyuna başladığımızda deneyimlediğimiz ilk karakter Ranger idi ve Archer ile aralarındaki farkı merak edip neden kendimiz görmeyeyim diyerek bu incelememize başladık. Archer ile birlikte neredeyse iki saat geçirdikten ve silahlarını birkaç kez yükselttikten sonra gözümüze batan ilk şey Ranger’dan daha ölümcül olduğu. Archer ana silah olarak sol koluna bağlı Tatar Yayı, alt-silah olarak ise düşmanlara zehirli bombalar atan sihirli bir eldiven kullanıyor. Diğer MMORPG’lerde rastlamadığımız, alışık olmadığımız yeni bir oyun tarzı gerektiriyor. Oynaması oldukça keyifli diyebilrim. Ama zaman zaman kontrolü de kaybedebiliyorsunuz, alışmak için Archer’a biraz zaman tanımanız gerekebilir. Özellikle diğer oyunculara karşı.

Vur-kaçta Archer’dan İyisi Artık Yok!
Çılgın komboları, rakipleri kovalarken kaymaları ve atış yaparken sıçramasına, ardından da inişi gerçekleştirirken kendi etrafında bir tur dönüp tekrar atış yapmasını sağlayan yeteneğiyle “kite”ın kralı artık Archer diyebiliriz. İnanılmaz derecede mobil. Elbette bu hareketliliğin bedeli, bekleme süreleri var. Ancak alınan verime bakacak olursak oldukça kısa bekleme süreleri. Ayrıca düşman ile kendisi arasındaki mesafeyi açmak için kullanabileceği kısa mesafeli bir yeteneği de mevcut. İlerleyen zamanlarda PvP’de tam bir baş belası olacağı tartışmasız.

Black Desert Online: Archer Sınıfı Özellikleri

 Tonla Hasarın Bir Bedeli Olacak Tabii...
Ve elbette uzak mesafeli sınıfların muzdarip olduğu “glass cannon”, yani karakterin hasarına nazaran defansının düşük olması durumu Archer için de geçerli. Yakın mesafe dövüşçü sınıflar Archer’ı alt etmede avantaj sahibi, PvP denemelerimizde gözümüze çarpan en sert ayrım bu oldu. Archer hala yakın mesafe kombolarıyla hatırı sayılı hasar veriyor kabul, ama bu Archer’ın arka saf DPS karakteri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Karşılaşmalarda sürekli tetikte, kaçmaya ve hasarı savuşturmaya odaklı olmak Archer oyuncuları için ayakta kalmak için çok önemli. Zira savaşırken bir çok kez kendimizi yerde bulduk :)

Özet geçmek gerekirse Archer, çıkarttığı hasar ve hareketliliğiyle çıktığı ilk haftadan DPS’in en iyisi konumunda. Biz oynarken oldukça eğlendik. Ve eminiz ki Archer, çoğu Ranger oyuncusunun ilgisini çekecek ve PvP arenalarda Ranger’ların yerini Archer alacak gibi görünüyor. Black Desert Online Archer incelememizi okuduğunuz için teşekkürler, bol zaferli PvP’ler maceracılar!

Black Desert Online: Archer Sınıfı Özellikleri

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2018 03:36
Bu oyun bannerlord dan once gelecek Ahmet Bey
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2018 00:43
Gel gönlümün efendisi:D Cod BF de neymiş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2018 00:31
Başladığı günden beri bir türlü bırakamadığım yegane oyunlardan biri.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2018 21:51
İlk çıktığı günden beri oynuyorum. Tek beklediğim karakterdi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2018 21:47
evet ben şahsen açık dünya tarzı oyunlarda multiplayer olayını sevmiyorum. Ben bir oyunu satın aldığımda tarz olarak Battlefield oyunlarında açık dünya ve botlarla oynanabilen bir mod görmek isterdim. Genel olarak bu türü savunan birisiyim. Oyunu almak yerine varsa single modunu oynarım (Bf) tarzı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Black Desert Online: Archer Sınıfı Özellikleri
İlginizi Çekebilir