Black Friday ve 11.11’de Oyun Konsolları ile Oyunlar İndirime Girer mi?

Merlinin Kazanı 7.09.2022 - 16:06
Teknoloji tutkunlarının heyecanla beklediği dönem yaklaşıyor. Biz de oyuncuların gözünden Black Friday dönemini değerlendiriyoruz.

Kasım ayı dünyadaki birçok ülkede "büyük indirim ayı" olarak geçer. Bünyesinde 11.11 ve Black Friday günlerini barındırması, yıl boyunca en çok alışverişin yapıldığı zaman dilimi olmasına yol açıyor. 11.11 günleri her yıl kasım ayının 11’inde, Black Friday ise kasım ayının dördüncü haftasında kara cuma indirimleri olarak da andığımız indirim dönemine verdiğimiz isim aslında. Birçoğumuzun heyecanla beklediği söz konusu "kara cuma" ve "11.11" günlerinde, sene boyunca sahip olmak istediğimiz çoğu ürünü uygun fiyatlarla almamız mümkün.

Pek çok dünya markası, bahsettiğimiz alışveriş günleri yaklaştığında indirime özel hazırlıklar yapmaya başlıyor. Teknolojiden giyime, kişisel bakımdan kozmetiğe kadar birçok üründe %90’a varan indirimler gördüğümüz bir fırsat ayı adeta. Değişen ve gelişen teknoloji ile birlikte her geçen gün çeşitlenen, görece "pahalı" olan oyun konsolları ve sanal oyunlar da indirime girmesini merakla beklediklerimizden. Peki sizce Black Friday ve 11.11’de oyun konsolları ve sanal oyunlar indirime girer mi?

Black Friday ve 11.11’de Oyun Konsolları ile Oyunlar İndirime Girer mi?

Kadın, erkek, çocuk, teknoloji, ev- yaşam… Liste uzar gider. Hayatın her alanında ihtiyaç duyduğumuz her grup ve kategoride Black Friday ve 11.11 günlerine özel avantajlı fiyatlarla karşılaşırken, çocuk veya yetişkin ayrımı olmaksızın çoğu kitleye hitap eden yegane bölüm ise "sanal oyunlar ve oyun konsolları".

Online eğlence dünyasının ürünleri olan oyunlar ve olmazsa olmaz ekipmanları oyun konsolları, indirime girmesi en çok beklenenlerden. Google Play, PlayStation Store, Steam, Xbox gibi dünya devi isimler 11.11 ve Black Friday’e özel birçok oyunda büyük oranlarda indirimler yapmasıyla her sene dikkatleri üzerine çekmektedir. Don't Starve: Pocket Edition, Monument Valley, Shadow Fight 2 Special Edition gibi yüksek talepli oyunlar da Google Play bünyesinde geçtiğimiz yıllarda özel etiketlerle oyun tutkunlarına sunulan Black Friday ve 11.11 fırsatlarından.

Sanal oyunlara artan talep doğrultusunda gelişim süreci aynı oranda hızlanan oyun konsolları da indirim günlerinin dikkat çekenleri arasında yerini alıyor. Xbox Series S, PlayStation Serisi gibi marka bilinirliği yüksek oyun konsolları da bu kervana katılan önemli isimler arasında farkını her sene ortaya koyanlardan.

İndirim Dönemlerinde Oyun Konsolu ve Sanal Oyun Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

İndirim dönemleri hayalini kurduğumuz sanal oyunlar ve oyun konsolları, satın almak için en iyi dönemler arasında. Yılda bir defa gerçekleşen Black Friday ve 11.11 günleri ise içlerinde en iyisi. Peki kendimize en uygun sanal oyunu ve oyun konsolunu bu özel günlerde alırken hangi noktaları dikkate almalıyız inceleyelim:

  • Almak istenilen sanal oyunlar ve oyun konsolları mevcut ekipmanlarınız ile entegre olmalıdır.
  • Marka bilinirliği ve malzeme kalitesi oyun konsollarının uzun kullanım süresi sunması bakımından önemlidir.
  • Orijinal ve lisanslı ürün olmasına dikkat edilmelidir.
  • Satın alınmak istenen "oyun" eğer online bir oyunsa süreli olup olmadığı kontrol edilmelidir. 
  • Sene içerisindeki fiyat değişim ve oranları ile kasım ayı indirim dönemi fiyatları karşılaştırılmalıdır.
  • Mağaza ve online platformlar arasındaki etiket farkları dikkate alınmalıdır.

Black Friday ve 11.11 Günleri Türkiye’de Nasıl Karşılanıyor?

Black Friday Kuzey Amerika’dan ithal ettiğimiz bir gün iken 11.11’i ise Uzak Doğu temelli alışveriş günüdür. Dünyanın birçok yerinde "ekonomiyi canlandırmak" adına yapılan indirim günleri ülkelere göre kendi içinde çeşitli şekillerde uygulanıyor. Bazı ülkelerde sadece kasım ayının son cuma günü ile ayın 11’i, bahsi geçen indirim günleri olarak işleme alınırken, bazı ülkelerdeyse bir hafta boyunca bu serüven devamlılık gösteriyor.

Black Friday ve 11.11’de Oyun Konsolları ile Oyunlar İndirime Girer mi?

Ülkelerin kendi kültürlerine, alışkanlıklarına, inanışlarına göre şekil alan ama aynı paydada buluşan Black Friday ve 11.11 Türkiye’de ise hangi isimle anılması gerektiği konusunda çeşitli söylentilere sahip. Bu bağlamda Black Friday, ülkemizde kara cuma isminin yanı sıra "şahane cuma", "muhteşem cuma", "efsane cuma" gibi isimlerle de literatüre girmiş bulunuyor.

Kasım İndirimlerinin Dünyada Etkileri

Black Friday ve 11 Kasım indirimleri yıl boyunca almak istediklerimiz için iyi bir fırsat dönemi. Evrensel düzeyde karşımıza çıkarken bölgesel farklılıkları olsa da herkesi tek bir paydada buluşturuyor: "Alışveriş"

Her sene kasım ayında medyada görmeye alışkın olduğumuz; mağazalar önünde geceden başlayan uzun kuyruklar, ezilen ve bayılan insanlar, rafların talan edilmesi, online platformların yoğun talep karşısında çökmesi gibi durumlar kültür ve inanç fark etmeksizin tüm dünyada alışılagelmiş görüntüler.

Tüketim çılgınlığının meyvesi olan bu tarz manzaralar vaad ettiği "ekonomiyi canlandırma" savını yerine getirse de "ihtiyacın kadarını al" mottosu edinilmesi gereken bir erdem. Haddinden fazla tüketim sadece bütçelere değil küresel bir sorun olan iklimi de olumsuz yönde etkiliyor.

Black Friday ve 11.11 gibi dev indirim günlerini, dozunda ve bütçe doğrultusunda hazırlanmış listelerle ihtiyaçlar çerçevesinde şekillendirmek, hem çevreye hem de geleceğe daha yaşanılası bir dünya bırakmak için son derece önemli.

Büyük markalardan küçük markalara kadar birçok işletme ve kurum, kasım ayı indirim serüvenine katılsa da aslında sadece bir kısmı ürünlerine "gerçek" indirimleri yansıtır durumda. Gerçek fiyatlarla güncel fiyatlar arasındaki ayrımı sağlıklı bir şekilde ayırt edebilmek için almak istediğiniz ürünün etiketini, kasım ayına kadar takip etmenizde yarar var.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 08:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.09.2022 04:06
Johhny'e indirim, Veli'ye Bindirim.. Black Friday in özeti..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.09.2022 12:42
Black Friday Amerikada efsane.. Geçen sene Amerikadaydım sadece izledim hiç birşey alamadım.. Bir lcd tv 55 ekran 9.90 dolar olurmu abi millet birbirine girdi resmen hele o zenciler anamm belirli bir ürünlerde senede 1 kere 1ile10 dolar arasında teknoloji cihazları satılıyor 11.11 de
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.09.2022 10:13
bizdeki black friday.Yalandan uçuk bir rakam koy,üzerine çizgi çek noırmal fiyat yaz.al sana black friday.
yada 1 hafta önce fiyat uçur sonra black friday de normalden sat.ekonomi vs tamam eyvallah kötü ama en iyi dönemde de 3 aşağı 5 yukarı mantık böyle idi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2022 23:04
Türkiye’de mi? İmkansız. Yani buna imkansız deöe sebebim ülkenin içinde olduğumdurum değil ithal ediyorsun ve %30 vs indirim ypaıyorsn. İmkanı yok. Burdakiler ztn black friday falan değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 11:07
Bu haberleri yaparak milleti bekletip durmayın. Ülkede fiyatı düşen tek ürün bile yok. Hele ki 2 ay sonrasında ne olacağı bile belli değilken. Bir gece de iPhone a bile 6.5k zam geliyorken. Fırsatı olan alacağını hemen alsın yok 11 yok 21 boşuna beklemeyin elinizde erir para
Kalan Karakter: 300 Gönder
Black Friday ve 11.11’de Oyun Konsolları ile Oyunlar İndirime Girer mi?
İlginizi Çekebilir