1/4

Black Mesa: Source.

Aycan İncegül 24.09.2012 - 15:56
HL 3'ü beklerken sıkılmayalım diye.
Platformlar PC
Black Mesa: Source.
  • Yapımcı - Yayıncı BlackMesa Team - Steam
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 85
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%90
Artılar -Yeniden Gordon Freeman'ı görmek, aynı Half Life tadı, orijinal konuya sadık kalınmış, modellemeler, akıcı oynanış.
Eksiler -HL 3'ü beklerken ağzımıza çalınan 1 kaşık bal gibi, müzikleri herkes sevmeyebilir, kayıt sisteminde yaşanan bazı hatalar, çoklu oyunculu oynanışın olmaması, çok sayıda bug.
Eski bir dost ile tekrardan...
Bir çok arkadaşım, beni ne kadar iyi tanırlarsa tanısınlar ilk oynadığım oyunun Half Life olduğunu bilmezler. 1 gün sonra ameliyat olacak olmam nedeniyle ailem, bana inanılmaz iyi davranıyorlardı. 2 edilmiyordu hiç bir dediğim. Tabi doğal olarak bende bu durumu sonuna kadar sömürüyordum. Bu nedenle 1 gece önde arkadaşımda kaldım ve saatlerce Half Life oynamıştım. İlk oyun deneyimim olması bir yana, bu oyunun Half Life olması, o geceyi benim için unutulmaz kılıyor. İşte genç bir oyuncu için böyle bir yere sahip olan Half Life, beklendiği üzere 3 olarak değil de, ilk oyunun source motoru ile yenilenmiş haliyle geri dönüyor.

Black Mesa: Source.
Bir çok kişi, Half Life'ın ismini bilimsel terimlerden aldığını bilmez. Half Life, yani Türkçesiyle "yarı hayat" bir radyoaktif maddenin bozunarak miktarının yarıya inmesi için gerekli zaman anlamına gelir. Oyunun logosunun olan lambda(λ), Yunan alfabesinin 11. harfidir ve kimyada radyoaktif bozunma değişmeyenini simgeler. Seriye gelen diğer oyunların da benzer şekilde bilimsel terim yada bulgulara atıfta bulunan isimleri var.

Belki de Half Life'ın efsane olmasının nedeni ismi yada grafikleri değil, akıcı oynanabilirliktir. Birçok FPS oyunu, aslında tamamiyle önceden planlanmış olaylardan oluşan bir oynanış yapısına sahiptir. Bunlara en güzel örnek Call of Duty MW serisidir. Tamamiyle önceden planlanmış aksiyon sahneleri ile oyuncuyu sürekli diken üstünde tutar. Arka planda verilen ufak bilgiler ile konuyu oyuncuya sunar. Ancak Half Life serisi, bu oynanış tarzı yerine, tamamiyle bilinmeyenlerin olduğu ve olayı bizim çözmemizi isteyen bir yapıya sahiptir. Oyun boyunca, 1-2 yer dışında oyun asla kesilmez. Bölüm sonu bossları gibi durumlar söz konusu değildir. Oyun sırasında yeni bölümler arasında, sadece ekranda "Loading" yazısı çıkar, yeni bölümün adı yazar ve oyun devam eder. Böylece oyuncu, hikayeyi kendisi bulmaya çalışır. Bu durumda oyuna ayrı bir gizem katar.