Black Myth: Wukong interneti kasıp kavurdu

Alparslan Gürlek 23.08.2020 - 09:35
Black Myth: Wukong oynanış fragmanı ile interneti adeta salladı. Yer yerinden oynarken oyunu yapan ekip de ilginç açıklamalarda bulundu.

Black Myth: Wukong, duyurulmasının ardından bir günde ortalığı kasıp kavurdu. Çinli bir stüdyo tarafından geliştirilen yeni dövüş sanatları aksiyon oyunu görenleri kendisine hayran bıraktı.

Black Myth: Wukong internette büyük heyecan uyandırdı

Oyun, Güney Asya'nın en popüler kitabı olan 16. yüzyılda yazılmış Journey to the West'i temel alıyor. Oynanış videosuyla interneti sallamayı başaran oyun için insanların beklentileri de hayli yüksek.

Hangzhou merkezli Game Science adlı bir stüdyonun çalışması olan oyun, ayrıca Çin'in ilk AAA başlıklı oyunu olarak faturalandırılıyor. Çinli geliştiricileri mobil oyun sektöründe daha aktif görüyorduk. Ancak Black Myth: Wukong oyununu geliştirmek için Unreal Engine 4 kullanarak yeni nesil konsol ve PC için küresel pazarı hedef aldıklarını görüyoruz.

Oyunun grafik efektleri çarpıcı görünüyor. Etkileyici fizikler, göz alıcı animasyonlar ve yaratıcı düşman tasarımlarıyla öne çıkan oyunun konusu da güzel. Asya'da popüler olan Maymun Kral karakterini ele alan oynanabilir karakter, çeşitli yaratıklara dönüşebiliyor. League of Legends oynayan herkesin adını illa ki duyduğu Wukong, ormandan koridorlara taşıyor. Oyundaki boss dediğimiz baş düşmanlar harika görünüyor. Ayrıca çevre ve etkileşimler de çok ayrıntılı. Wukong yanan sopasıyla vurduğunda düşmanın kürkü yanıyor, gördünüz mü? Nefis!

Black Myth: Wukong interneti kasıp kavurdu

Peki Game Science nereden çıktı? Bu adamlar ne zamandan beri uğraşıyor? gelin bir bakalım. Ekip 2014 yılında eski Tencent Games personelleri tarafından oluşturuldu ve birkaç oyun yaptılar. Ancak Black Myth: Wukong bu ekibin geliştirdiği birinci sınıf kabul edebileceğimiz ilk oyun. South China Morning Post'a göre oyunun oynanış demosu, Çin video sitesi Bilibili'de ilk gün 10 milyon kişi tarafından izlenmiş. Yine ilk gün YouTube'da 2 milyon insan bu yeni oyunu izlemiş. Aynı zamanda Tiktok ve Twitter'ın Çin versiyonu olan Weibo ve Douyin'de trendlerde en başa geçen etiket oldu.

Game Science'nin operasyon direktörü Lan Weiyi, ekibin Çin'de ABD'den daha fazla Steam kullanıcısı olduğunu fark ettikten sonra AAA bir oyun geliştirme kararı aldığını söyledi. Lan, Çin'in oyun pazarının farklı dönüşümler geçirdiğini de ekledi. İleride daha fazla Asya oyununu Steam'de görebileceğimize işaret ediyor olabilirler.

Yorumlar 25
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2021 02:05
Açıklamanızda Unreal Engine 4 ile geliştirildiği yazıyor fakat Unreal Engine 5 kullanıldığı söleniyor ana kaynakta ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2020 16:20
eğer oyunun tümüne bu oynanış yapılırsa gelmiş geçmiş en iyi oyun olur türünde
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2021 07:51
Souls varken olamaz. Boş yapma.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.01.2021 17:24
bu oyun soulsborne tarzındadır umarım
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2021 07:49
İnşallah. Ama değil gibi duruyor. Daha benzersiz bir oynanışı var gibi duruyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2021 07:48
Off, bu oyuna niye hype yaptılar böyle? Tamam oyun efso duruyor da bu hype nedir. Neymiş, interneti kasıp kavurmuşmuş. Yav he he.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2020 18:20
Eğer fiyat uygun olursa bilgisayar kaldırmasa bile bir Wukong hayranı olarak mutlaka kaçırmam.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Black Myth: Wukong interneti kasıp kavurdu
İlginizi Çekebilir