Black Ops 2 ve Warfighter yasaklandı

Berkant Jeff Akarcan 24.01.2013 - 10:34
Pakistan hükümetinden çılgın sansür hareketi
Amerikalı Fox News'un geçtiği habere göre, Pakistan hükümeti Call Of Duty: Black Ops 2 ve Medal Of Honor: Warfighter'ı ülke çapında yasakladı. Bu yasağın sebebinin ise Pakistan halkının terörist olarak lanse ediliyor olması ve bunun ülke yöneticilerinin hoşuna gitmemesi.

Black Ops 2 ve Warfighter yasaklandı
Bu kararın şimdi alınmasının ardında yatan sebep ise Warfighter'ın en son yayınlanan DLC'si Zero Dark Thirty'nin Pakistan'da geçiyor olması ve açılış sinematiğinde El-Kaide'nin direkt olarak Pakistan'la ilişkilendirilmesi.

Hükümet yetkilileri yaptıkları açıklamada şöyle buyurdu:

"Pakistan hükümeti bu tarz filmleri ve oyunları her zaman boykot etmiştir. Bu oyunlar ülkemizin milli bütünlüğü ve beraberliğine karşı yapılmıştır. Medal Of Honor: Warfighter ve Call Of Duty: Black Ops 2 oyunları Pakistan'a karşı üretilmiştir, bu yüzden de ülke çapında satışını yasakladık. Mağazaları bu konuda uyardık ve bu oyunları satmaları durumunda katlanacakları sonuçları kendilerine anlattık."

Bu açıklamanın mealini yapmayı isterdik ancak zaten görünen köy kılavuz istemiyor. Komik bir paranoya, temeli olmayan Amerikan düşmanlığı, İslamofobi'nin yarattığı etki-tepki ve hükümetlerin sansür sevdası içinde yüzmesi ve oyunu satanlara aba altından sopa göstermek. Hepsi Pakistan hükümetinin açıklamasında yer alıyor.

Neyse ki "kurgu" olan bu oyunlar Türkiye'de geçmiyor.
Yorumlar 40
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 00:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Black Ops 2 ve Warfighter yasaklandı
İlginizi Çekebilir