Black Ops rekorları alt üst etti

Merlinin Kazanı 12.11.2010 - 16:46
CoD: Black Ops Eğlence tarihinin en büyük açılışını yaptı
Kendi ilk gün satış rekorlarını alt üst eden Activision Publishing, Inc.  (Nasdaq: ATVI), Treyarch’ın merakla beklenen oyunu Call of Duty®: Black Ops’un sadece Kuzey Amerika ve Birleşik Krallıkta ilk 24 saat içinde yaklaşık 360 milyon dolarlık hasılat elde ederek, eğlence sektöründeki şimdiye kadar gerçekleşen en büyük açılışı yaptığını duyurdu. Geçen yıl çıkan Call of Duty: Modern Warfare® 2 Kuzey Amerika ve Birleşik Krallıkta ilk gün 310 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Black Ops rekorları alt üst etti
Call of Duty: Black Ops, Call of Duty serisinin iki yıl üst üste, eğlence sektöründe ilk gün açılış rekoru kırmasını sağlamış oldu. Oyun 9 Kasım’daki ilk gününde Kuzey Amerika ve Birleşik Krallıkta 5.6 milyon kopya satarak, 4.7 milyon satan geçen yılın oyunu Call of Duty: Modern Warfare 2’yi de geçmiş oldu.

Yılın en başarılı oyunlarından biri olmaya aday olan Call of Duty: Black Ops, eşi görülmemiş bir perakende desteğiyle birlikte dünyanın dört bir yanında 12,000’in üzerinde geceyarısı satışıyla birlikte piyasaya sunuldu.

Daha önce üst üste iki yıl boyunca açılış günü rekorunu kıran bir eğlence serisi olmamıştı, şu anda da geçen yılın beş günlük satış rekoru olan 550 milyon doları geçeceğiz gibi görünüyor diye konuşan Activision Blizzard, Inc. CEO’su Bobby Kotick, "Oyunun başarısı, markanın pop kültür çekiciliğinde yatıyor. Call of Duty: Black Ops Treyarch’ın şimdiye kadar yaptığı en iyi oyun ve bugüne kadar gördüğünüz en sıkı Call of Duty deneyimini sunarak online oyunların çıtasını da yükseltiyor. Call of Duty serisi dünya çapında milyarlarca saatlik online oyuna katılmış 25 milyondan fazla oyuncuya sahip, kendimizi oyuncularımızı sürekli olarak yeni içerik ve özelliklerle desteklemeye adamış durumdayız" dedi.

Black Ops rekorları alt üst etti
Call of Duty: Black Ops hakkında daha fazla bilgi almak için www.callofduty.com/blackops adresini ziyaret edebilirsiniz.

- Basın Bülteni
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
Black Ops rekorları alt üst etti
İlginizi Çekebilir