Blizzard: "Her oyun eSport olmak zorunda değil!"

Murat Halilbeyoğlu 27.11.2012 - 15:25
Misal...
Artık lügatlara iyice yerleşen eSports kavramı pek çok oyun için kullanılır oldu. Özellikle rekabetçi (competitive) oyunlarda kullanılan bu terim Starcraft gibi oyunları içine alıyor.

Lakin her terim gibi eSports'un da yanlış kullanıldığı yerler var, misal Diablo 3. Bunu biz söylemiyoruz, Blizzard CEO'su Mike Morhaime söylüyor.

Geçen hafta düzenlenen Battle.net World Championship'te yapılan bir röportajda Morhaime "Diablo 3 hiç bir zaman eSport olarak tasarlanmadı, zaten bütün oyunların da eSport olma gibi bir zorunluluğu yok" dedi.

Blizzard: "Her oyun eSport olmak zorunda değil!"
Diablo 3'ün eSport olmadığının yanı sıra PvP desteğini alacağı yamasının gelmesine rağmen gelecekte de oyunu bu alana yöneltmeyeceklerini de belirtti.

"Misal Starcraft II tam bir eSports oyunu çünkü daha en başından, ona yönelik bir şekilde tasarlandı. WoW'a gelirsek aslında o oyun rekabetçi bir oyun olarak tasarlanmadı lakin zamanla doğal olarak bu şekilde evrimleşti çünkü farklı bir yapıyı benimsemeye başladı."

Call of Duty: Black Ops II ve Medal of Honor: Warfighter'ın da eSports özelliklerine sahip olduğu açıklandıktan sonra eSports'un kitlesi giderek büyümeye başladı. 
Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 01:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard: "Her oyun eSport olmak zorunda değil!"
İlginizi Çekebilir