Blizzard, artık Belçika'da paralı lootbox satın alınmayacak

Furkan Güler 28.08.2018 - 10:10
Benim kumarım biter.

Aylardır süren lootbox'ların kumar olup olmadığı tartışması, nihayet Belçika'da son buldu. Belçika hükümeti, lootbox öğelerini kumar olarak kabul ettikten sonra ülkede bu tarz öğeleri çeken ilk firma Blizzard oldu. Bundan sonra Overwatch ve Heroes of Storm'da gerçek parayla lootbox almak mümkün olmayacak. Sadece oyun içi parayla bu öğelere erişebilecek olan oyuncular, global anlamda diğer oyunculardan geride kalacaklar. Oyun içerisinde kozmetik koleksiyonu yapan oyuncular, artık çok daha fazla saatlerini oyunlara vermek zorundalar.

Bundan sonra Belçika'da çevrimiçi oyunlarda lootbox satılmıyor

Belçikalı çoğu oyuncu bu duruma tepkili olsa da, bu karara saygılı olan oyuncuların sayısı da oldukça fazla. Ancak Blizzard oyunları haricinde ülkede diğer çevrimiçi oyunlarda lootbox satılmaya devam ediliyor. Bakalım diğer firmalar da Blizzard'ın aldığı bu kararın aynısını alacak mı?

Veya hükümet, bu kararı almayan firmalara yaptırım uygulayacak mı? Bilmiyoruz. Fakat ülkede kumar yasak olduğundan ve lootboxlar artık kumar niteliği taşıdığından ilerleyen günlerde Belçikalı oyuncular sıkıntıya girebilir. Özellikle 2K ve Activision'ın atacağı adımları merak ediyoruz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2024 13:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
oXelight
oXelight 28.08.2018 16:01
"Sadece oyun içi parayla bu öğelere erişebilecek olan oyuncular, global anlamda diğer oyunculardan geride kalacaklar. Oyun içerisinde kozmetik koleksiyonu yapan oyuncular, artık çok daha fazla saatlerini oyunlara vermek zorundalar."
Kozmetikleri gerçek parayla alamayacaklar ve oyun içi parası için ekstra çaba gösterecekler. Neden globalde geri kalsınlar ki?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.08.2018 10:40
İyi olmuş en azından paraları cebinde kalacak milletin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard, artık Belçika'da paralı lootbox satmayacak
İlginizi Çekebilir