1/2

Blizzard geliştirici ile Diablo Immortal hakkında röportaj yaptık

Furkan Güler 9.11.2018 - 08:52
Geliştiricilere oyun hakkında aklımıza takılanları sorduk.

Sizler için her sene olduğu gibi yine Los Angeles yollarına düştük ve Blizzard hayranlarının izlerken yerinde duramadığı Blizzcon fuarını yerinde seyrettik. Tabi ki sadece fuarı izlemekle kalmadık, yeni duyurulan yapımlar hakkında geliştiricilerle de konuşma imkanı bulduk. Bu kez ise yeni duyurulan Diablo Immortal'ın Baş Oyun Tasarımcısı olan Matthew Berger ve 3D tasarımcı olarak projede görev alan Richie Marella'ya, oyun hakkında aklımıza takılanları sorduk. 

Diablo Immortal geliştiricileriyle röportaj yaptık

+ Diablo'nun ölümsüz olduğunu biliyoruz ve yeni oyunun adı Diablo Immortal (Ölümsüz). Ancak biz Diablo'yu, birinci, ikinci ve üçüncü oyunda milyarlarca kez öldürdük. Buna rağmen Diablo nasıl devamlı geri geliyor?

- Aslına bakarsanız ilginç olan, şeytanların oyunun dünyasına geri dönüş şekli. Diablo, Diablo Immortal'da geri dönüyor. Fakat kendisinin geri dönüş şekli biraz farklı. Şeytanların normal geri dönüşü şeklinde değil. Oyunun hikaye kısmında şeytani güçlerin Diablo'yu hayata döndürmesini anlayacağız.

+ Her bir Diablo oyununda Blizzard, seride büyük değişiklikler yaptı. Örnek vermek gerekirse, ilk Diablo oyununda parşömen kullanıyorduk. İkinci oyunda ise rün ve rünlü sözler kullanmaya başladı. Ancak sonraki oyunlarda bu gibi değişiklikler göremedik. Bunun sebebi nedir?

- Bence, biz her oyunda yaptığımız iş olarak (karakter gelişiminden bahsediyor) yeni bir şeyler yaptık. Ne yapabileceğimize karar verip, hangi elementleri kullanacağımızı seçiyoruz ve bizim için en iyi olanı yeni Diablo oyununa getiriyoruz. Aynı şeyleri tekrarlamak istemiyoruz. Bu yüzden oyuna yeni bir şeyler ekliyoruz. Aynı zamanda oyunculara sürpriz de yapmak istiyoruz. Her zaman oyuncuları heyecanlandıracak yenilikler bulmak zorundayız. Bu, Diablo Immortal için de geçerli. Bazen çalışan güzel mekanikleri de aynı şekilde bırakıyoruz.

Örnek vermek gerekirse, Diablo serisinde efsanevi eşyaların işleyişinin nasıl olduğunu biliyorsunuz. Bu eşyaların oynanışı nasıl değiştirdiğini... Biz de bu yüzden ilgili sistemi Diablo Immortal'a da getireceğiz. Diğer bir taraftan Kanai's Cube gibi değişiklikleri Diablo Immortal'a getirmeyeceğiz. Yeni oyuna daha farklı bir şeyler getirebiliriz.

Blizzard ekibi ile Diablo Immortal hakkında röportaj yaptık

- Diablo'yu seven çoğu oyuncu, Blizzcon'da, Diablo 2 Remake veya Diablo 4'ü görmeyi bekliyordu. Diablo'yu mobil platforma getirme fikri nereden geldi?

+ Bildiğiniz gibi biz her zaman Diablo kitlesine yeni oyuncular katmak istiyoruz. Olabildiğince çok oyuncunun Diablo oynamasını istiyoruz. İşte bu noktada yeni Diablo oyununu konsol platformuna getirdik. Bu sefer de aynı şeyi yapmak istiyoruz. Diablo oynamak için herkesin PC'si veya konsolu yok. Çoğu oyuncu oyun oynamak için telefonlara erişebiliyor. Ayrıca telefonlar gün geçtikçe donanım olarak güçlendiğinden, Diablo'yu mobil çıkarmak için doğru zamanın bu olduğunu düşündük.

Öncelikle bunun gerçek bir Diablo oyunu olduğunu ve gerçek bir Diablo tecrübesi yaşatacağını belirtelim. Oyunda yepyeni bir hikaye olacak. Diğer bir taraftan Diablo Immortal'ı geliştiren ekip, diğer Diablo projelerinden farklı olacak. Diablo oyunlarını geliştirmek için birden fazla takımımız var. Bu oyun (Diablo Immortal) diğer Diablo projelerinde çalışan ekipleri ittirecek.