Blizzard krizi Overwatch sponsorluklarını kaybettiriyor

Aleyna Yıldırım 6.08.2021 - 14:02
Activision Blizzard firmasının yaşadığı kriz Overwatch Ligi'ndeki sponsorluk anlaşmalarının sona ermesine sebep olabilir.

İki büyük Overwatch Ligi sponsoru Coca-Cola ve State Farm, Activision Blizzard'ın yaşadığı olaylardan dolayı sponsorluklarını yeniden değerlendiriyor. Coca-Cola ve State Farm, California Eyaleti'nin Activision Blizzard stüdyolarında ayrımcılık ve cinsel taciz nedeniyle açtığı davanın ardından Blizzard'ın espor turnuvası Overwatch League ile ortaklıklarından geri çekildiklerini söyledi. Washington Post, iki markanın şimdi sponsorluklarını yeniden değerlendirdiğini bildirdi.

Activision Blizzard'ın içinde bulunduğu olaylar sponsorlarını kaybetmelerine yol açtı

Her iki şirket tarafından sağlanan açıklamalara göre Coca-Cola ve State Farm, Activision Blizzard'ın Overwatch Ligi ile ortaklıklarını yeniden değerlendiriyor. Haber, Kaliforniya eyaletinin Adil İstihdam ve Konut Departmanı'nın video oyunu devine şirketteki kadın çalışanlara yönelik yaygın taciz ve ayrımcılık iddiaları nedeniyle dava açmasından iki hafta sonra geldi. The Post'a yaptığı açıklamada, State Farm'ın bir temsilcisi, sigorta sağlayıcısının "Overwatch Ligi ile sınırlı pazarlama ilişkimizi yeniden değerlendiriliyor'' dedi  ve şirketin bu hafta sonu maçlarda reklam yayınlanmamasını istediklerini de belirtti. Coca-Cola'nın bir sözcüsü de şirketin gündeme gelen iddiaların farkında olduğunu ve gelecekteki plan ve programları yeniden gözden geçirmek için bir an için geri adım atmak için çalıştığını söyleyerek benzer bir duyguyu paylaştı.

Blizzard krizi Overwatch sponsorluklarını kaybettiriyor

Blizzard Entertainment'ın başkanı J. Allen Brack, Salı günü görevinden istifa etti ve Jen ONeal ve Mike Ybarra eş lider olarak yerini aldı. Activision-Blizzard'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve üst düzey yetkilisi Jesse Meschuk'un da bu hafta şirketten ayrıldığı bildirildi. Activision-Blizzard çalışanları, geçmişteki ve mevcut çalışanlardan gelen açık mektupta 2.600 imza ve Blizzard'ın California ofisinde ve çevrimiçi olarak düzenlenen bir yürüyüş de dahil olmak üzere, şirketin davaya verdiği yanıt karşısında toplanıyorlar.

Overwatch Ligi , Salı günü bu olaydan önce de sponsor olarak T-Mobile'ı kaybetti. Geçen hafta sonu, 12 Call of Duty League takımından biri olan New York Subliners, formalarındaki T-Mobile logosunu koli bandıyla kapladı ve şirket artık her iki ligin web sitesinde ortak olarak listelenmiyor. Activision Blizzard stüdyolarında yaşanan olaylar devam ettiği sürece Overwatch Ligi, diğer sponsorlarını da teker teker kaybetmeye devam edecek gibi görünüyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2021 17:48
Beter olsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard krizi Overwatch sponsorluklarını kaybettiriyor
İlginizi Çekebilir