Blizzard kurucularından Mike Morhaime yeni stüdyosunu duyurdu

Ersin Kılıç 23.09.2020 - 15:38
Blizzard kurucularından biri olan oyun sektörünün bilinen isimlerinden Mike Morhaime yeni şirketinin yanı sıra oyun stüdyolarını da duyurdu.

Mike Morhaime tarafından kurulan Dreamhaven şirketi ile birlikte bu şirkete bağlı oyun geliştirmeye başlayan iki yeni stüdyonun duyurusu yapıldı. Oyun sektörü ile ucundan kıyısından ilgiliyseniz Mike Morhaime ismini eminim duymuşsunuzdur. Blizzard gibi oldukça önemli bir firmanın kurucularından biri olan Morhaime, 2018 yılında şirketteki CEO görevinden ayrılmış ve sadece akıl hocalığı yapacağını duyurmuştu. İki yıllık bu aranın ardından Mike Morhaime'in liderliğinde yeni bir oluşumun duyurusu yapıldı.

Dreamhaven yeni Blizzard olabileceği isimleri bir araya getiriyor

Mike Morhaime'in yeni firmasının adı Dreamhaven olarak açıklandı. Dreamhaven, California Irvine merkezli bir yayıncı firması olacak. Asıl önemli olan konu ise bu firmaya bağlı Moonshot ve Secret Door isimli iki oyun geliştirici stüdyonun duyurulmuş olması. Üstelik bu iki stüdyonun tepesindeki isimler de eski Blizzard çalışanlarından oluşuyor.

Blizzard kurucularından Mike Morhaime yeni stüdyosunu duyurdu

Moonshot stüdyosunun başında daha önce Blizzard'ta görev alan üç önemli isim bulunuyor. Hearthstone ana yapımcılarından biri olan Jason Chayes, Starcraft 2 oyununun yönetmeni olan Dustin Browder ve Heartstone yaratıcı yönetmenlerinden biri olan ben Thompson buradaki tepe isimleri oluşturuyorlar.

Secret Door firmasına baktığımızda ise yine Blizzard firmasında görev almış bazı önemli isimleri görüyoruz. Yine Hearthstone ana yapımcılarından Chris Sigaty, hearthstone oyun yönetmenliği yapan Eric Dodds ve Heroes of the Storm, Warcraft 3, Starcraft 2 gibi yapımlarda önemli rollerde bulunan Alan Dabiri bu firma çatısı altında yeni oyunlarını geliştirecekler.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 11:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2020 15:10
Güzel haber
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard kurucularından Mike Morhaime yeni stüdyosunu duyurdu
İlginizi Çekebilir