Blizzard, Overwatch Ligi yayını için ESPN, Disney ile anlaştı

Ahmet Özçilingir 13.07.2018 - 12:03
Overwatch Ligi resmi yayınları ESPN ve ABC'de oalcak

Blizzard resmi eSpor organizasyonu Overwatch League'i duyurduğunda şirketin amacının, Overwatch Ligini; NFL (National Football League-Amerikan Futbol Ligi) ve NBA kadar popüler hale getirmek olduğunu belirtmişti. Geçen zaman içinde Overwatch Ligi popülerliğini oldukça arttırdı. Blizzard, NBA ve NFL resmi yayıncılarından olan ESPN, Disney XD ve ABC ile Ovewatch Ligi yayıncılığı için anlaştı.

Blizzard, Overwatch Ligi yayını için Disney ve ESPN ve ABC ile anlaştı

eSpor'un popülerliği gün geçtikçe artıyor. Hatta öyle ki bazı oyunların olimpiyat oyunlarına dahil olması ve eSpor'un gerçek spor olarak kabul edilmesi için de çalışan bir kamu oyu var diyebiliriz. Blizzard'ın da bu yönde uzun süredir atılımları var. Overwatch Ligi de Blizzard'ın eSpor tarafında firmanın en güçlü silahı. Blizzard geçtiğimiz gün bir duyuru yaparak yeni bir anlaşma yaptıklarını duyurdu ve Amerikan futbolu ve basketbol resmi yayıncıları olan platformlar ile Overwatch Ligi yayınları konusunda birden fazla yılı kapsayan bir anlaşma imzaladı. ABC, Disney XD, ESPN1, 2 ve 3 kanallarında Overwatch'ın eSpor ligi mücadeleleri yayınları için anlaşmaya varıldı.

Ovewatch'ın playoff mücadelelerinin ilk kez TV'de yayınlanacak olması eSpor'un geldiği noktayı da ortaya koyar nitelikte.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 11:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard, Overwatch Ligi yayını için Disney ve ESPN ile anlaştı
İlginizi Çekebilir