Blizzard oyunlarını Türkçeleştirecek

Murat Oktay 12.01.2023 - 13:13
Bir Türkçe oyun desteği de Blizzard'dan geliyor. Oyunlarını Türkçeleştirebilmek ve topluluğu yönetebilmek için yönetici pozisyonunda iş ilanı çıktı.

Blizzard, Türkiye'de oyuncuların en çok ve uzun süre oynadığı yapımlara imza atan firmalardan biri. World of Warcraft, Hearthstone ve Diablo markaları ile her daim ön planda olan marka, geçtiğimiz günlerde Türkçe yerelleştime için ilan açtı.

Blizzard Türkçeleştime için eleman arıyor

İlanda, "Blizzard ürün ve hizmetlerinin yerelleştirilmesini desteklemek için Blizzard'dan anlayan bir Türkçe Dil Lideri arıyor. Bu kişi, çeşitli ortaklarla işbirliği yaparak yerelleştirme kalitesinin ve yerelleştirilmiş varlıkların gözden geçirilmesinin tüm yönlerine liderlik etmeye destek olacak, Localized Blizzard deneyiminin vizyon sahibi olacaktır. İdeal aday, çalışkan, dil bilgisi olan, oyun ve eğlence sektörü bilgisine sahip kişidir. Aday ayrıca güvenilir kullanıcı deneyimleri sunmaya çalışacaktır. Bu pozisyon için iyi derecede Türkçe ve İngilizce dil bilgisi gerekmektedir" şeklinde bir açıklama yapılmış.

Bu linkten ulaşabileceğiniz ilanda önemli bir detay da bulunuyor. Pozisyona başvuracak adaylara "Oyun endüstrisini değiştirmek konusunda hevesli olan herkesten haber almayı çok seviyoruz. Tüm nitelikleri karşıladığınızdan emin değil misiniz? Biz karar verelim! Araştırmalar, kadınların ve yeterince temsil edilmeyen diğer grupların üyelerinin, her yeterliliği karşılamayabileceklerini düşündüklerinde, aslında çoğu zaman buldukları halde, işlere başvurmama eğiliminde olduklarını gösteriyor! Activision Blizzard'da, çeşitli ve kapsayıcı bir ortam yaratmaya kararlıyız ve başvurmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz" deniyor.

Yorumlar 39
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2023 21:34
* ingilizce bilmeyen türkçe olmasını isteyen.
* ingilizce bildiğini belirten ama türkçe de olmasını isteyen.
* herkesin ingilizce öğrenmesi gerektiğini savunan.
* az nüfusa sahip ülkelere bile dil desteği varken türkçe neden yok diyen.
* dil desteği ile satışlar arasındaki bağlantıyı önemseyen
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ktse
Ktse 14.01.2023 05:11
arkadaşlar bu yok "ingilizce öğrenin" yok "ingilizce bilmeyen oyuncu değildir" diyen tipler var ya.. hah işte onlar yolda, sokakta, otobanda elinize zorla ingilizce kursu broşürü bırakmak isteyen kişilerdir. ingilizce okulları bu tipleri buralara salıyor. gidin ortamlarda "ingilizce bilmeyen oyuncu değildir falan" diyin diyor. parayla tutuyor bunları. ben ingilizce'yi oyunları anlayacak kadar biliyorum ama bazen anlamadığım kelimeler veya pharasal'lar olabiliyor. kendi ingilizcemle 1 yıldan fazla bir süre turist rehberliği bile yaptım. çok iyi derecede bilsem de farketmez. norveç'in nüfusu 4 milyon ama bir çok önemli AAA oyunda 4 milyon kişinin konuştuğu norveç'çe oluyor. Hiç bir şey ana dilin gibi olmaz. bunu anlayın artık.
Ktse
Ktse 16.01.2023 06:46
Yani bu kadar saçma bir teoriyi ciddiye alacağınızı düşünmemiştim. Size çok cringe olacağınız bir şey daha söyleyeyim benim eşim bir İngilizce öğretmeni yani evde de İngilizce öğrenebildiğinin canlı şahidiyim ama tamam dediğiniz gibi olsun kurnazlık yaptım. Ortaya bir şey salladım tutmayınca da (halbuki kesin yerler diye düşünmüştüm) ironi dedim kabul ama peki ya Norveççe, İsveççe, Fince ve Danca? Bu diller neredeyse tüm önemli oyunlarda var. Biriniz bu soruma cevap versin artık.
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2023 15:53
uydur uydur insanları kandırmaya çalış, tutmayınca da ironi yapmıştım zaten oh ne güzel iş kurnaz seni:)) ironiymişş
Ktse
Ktse 15.01.2023 10:56
yahu bakın siz daha ironiden bile anlamıyorsunuz. tabi ki broşür dağıtanlar değil o kişiler ama onlardan daha ısrarcısınız. Siz önce şuna cevap verin neden Norveç gibi küçücük ve neredeyse %100'ü İngilizce bilen bir ülkede bile oyunları Norveççe çıkarma ihtiyacı duyuyorlar. Sadece İngilizce öğrenmekle kafa açılsaydı böyle basit bir ironiyi de anlardınız. Oyunlar kendi dilimizde çıkmasın İngilizce öğrenin diyen kafa yapısına sahip başka bir millet yoktur.
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2023 18:43
hahaha amma saçma ha ben ingilizcemi evde geliştiriyorum internette bissürü bedava ders veren site var lafa bak İngilizce öğren diyenler kurs reklamı yapıyomuş hiç güleceğim yoktu senin ingilizcen vasat belli
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2023 17:06
pharasallar derecesinde ingilizceylede turist rehberligi cok cringe yaa lol
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2023 13:47
Güzel kardeşim sen ingilizceni git evde öğren o zaman gitme kursa falan :)) ingilizceni öğren de kafan açılsın biraz daha sağlıklı düşünürsün böyle komplo teorileri falan yakmışsın biraz:))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2023 12:34
Türk'ün Türkçe'ye düşmansı tutumu, başlıklı araştırma konusu olur burdaki yorumlar.

İgilizce biliyorsan git oyna. Turkce oynayana ne die köstek çıkarsın. Garip XL.

Yabancı dil bilenin egosunun nalet kokusu ta buralara gelir.
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2023 15:02
bunun milliyetçilikle zerre tanesi kadar ilgisi yok. cahillikten bahsedipte bu kadar cehalet kokan bir yorum nasıl yapabiliyorsunuz. parasını veripte aldığım ürünü kendi dilimde oynama hakkım vardır bu kadar basit
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2023 13:20
kimsenin türkçeye düşmanlığı yok kardeşim gereksiz milliyetçilik yapma. Dil öğrenmeyip zart zurt edenlere tahammül edemiyorum hiç. Cahil kalmayın dil öğrenin diyoruz adamlar küfür ediyoruz sanıyor komiksiniz hakkaten
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2023 12:37
artık şu çağda ingilizce de öğrenin bi zahmet ayıp kardeşim ya yurtdışında insanlar 2 değil 3 dil biliyorlar, hala türkçe türkçe diye çocuk gibi ağlıyorsunuz çok ayıp hakkaten
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2023 19:51
Eğitim sistemimiz çok iyi olduğu için insanlar öğrenemiyor olabilir mi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2023 19:06
Keşke Hogwarts legacyde böyle bir şey yapsa
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard oyunlarını Türkçeleştirecek
İlginizi Çekebilir