Blizzard son üç yılda %29 oranında oyuncu kaybetmiş

Ersin Kılıç 5.05.2021 - 16:24
Ortaya çıkan istatistiklere baktığımızda kar etmeye devam etse de Blizzard oyuncu kaybının yüksek oranlarda olduğunu görüyoruz.

Oyun sektörünün en köklü firmalarından biri olan Blizzard ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Activision Blizzard firmasının mali raporlarının yayınlanmasının ardından analist yorumları ve farklı istatistiklerin ortaya çıktığını görüyoruz. Daha önce yaptığımız haberde firmanın kar oranlarını paylaşmış ve bu konuda kârlılığının devam ettiğini belirtmiştik. Ayrıca yapılan açıklamaya göre Activision çalışan sayısının üç katına çıkartılacağı da belirtilmişti. Tüm bu değerlere rağmen tablonun diğer tarafına baktığımızda ise Blizzard tarafının özellikle oyuncu sayısı anlamında son yıllarda büyük kayıplar verdiğini de görüyoruz.

Blizzard oyuncu kaybetmeye devam ediyor

Firmanın yayınlanan finansal raporlarına bakıldığında Blizzard'ın aylık 27 milyon civarında bir oyuncu sayısına sahip olduğunu görüyoruz. 2021 yılının ilk çeyreği itibari ile oyuncu sayısının bu seviyede olduğu resmi olarak açıklanmış. Firmanın daha önceki yıllarda yayınladığı raporlara bakıldığında ise özellikle son üç yıl içerisinde oyuncu sayısında büyük bir düşüş yaşandığı gözüküyor. 2018 ilk çeyrek raporlarına batığımızda aylık aktif oyuncu sayısının 38 milyon civarında olduğunu görüyoruz.

Blizzard son üç yılda %29 oranında oyuncu kaybetmiş

Yani 38 milyon oyuncu sayısı son üç yılın ardından 27 milyona düşmüş durumda. Bu da firmanın bu dönemde %29 oranında bir oyuncu kaybı yaşadığını gösteriyor. Bu oyuncu kaybının büyük bölümünün ise son çeyrekte geldiği belirtilmiş. 2020 son çeyrek ve 2021 ilk çeyrek dönemi arasında Blizzard'ın 2 milyon oyuncu kaybettiği rapor edilmiş. 

Diğer taraftan başta da belirttiğimiz gibi oyuncu sayısı azalsa da firmanın büyümesi devam ediyor. Özellikle World of Warcraft: Shadowlands genişleme paketi ile birlikte önceki yıllara oranla firmanın gelirlerine %7 oranında katkı yaptığı belirtilmiş. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 17:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2021 18:21
Bunlardan biri benim bolgesel fiyatlandirma yapmalari lazim Rusyaya yapiyorlar Turkiyeye yapmiyorlar tabi adamlarin sucu yok fiyatarin artmasinda ama yapsalar genel olarak Turkiye pazarindan daha fazla para kazanirlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard son üç yılda %29 oranında oyuncu kaybetmiş
İlginizi Çekebilir