Blizzard, uzayda geçen bir Diablo hazırlıyor!

Murat Halilbeyoğlu 23.10.2012 - 13:59
İşte karşınızda; Starblo!
Şaşırdınız mı? Biz de!

Nitekim Blizzard'ın artık nelerin peşinde koştuğunu anlamak imkansız. Gayri resmi olarak hazırlanan Blizzard biyografisi "Stay Awhile and Listen"ın yazarı David Craddock'a göre firma Diablo'nun uzayda geçen bir versiyonunun prototopini hazırlamış.

Üstelik Craddock adı "Starblo" olan bu oyunun detaylarını da açıklamış.

Blizzard, uzayda geçen bir Diablo hazırlıyor!
Buna göre Blizzard, Diablo 2'yi bitirdikten sonra ekibi ikiye ayırmış. Bir ekip Diablo 3'e yoğunlaşırken diğer bir ekip bu seriyle bağlantılı başka bir oyuna başlamış. O da tesadüfen bir uzay RPG'si olmuş.

"Projenin adının 'Strablo' olmasının sebebi uzay kurulumu üzerinde Diablo'nun başarılı olmasını sağlayan RPG formülünün kullanılmasıdır. Diablo 2 giib Starblo da birkaç bölümden (act) oluşacak. Lakin tek bir dünyada gezinmek yerine oyuncular kendilerine göre tasarladıkları uzay gemileriyle yeni gezegenlere gidip orada yaratık kesecek ve loot yapacaklar."

2003 yazında Brevik ve Schaefers Blizzard North'tan ayrıldığı sırada Starblo ekibi oynanbilir birkaç parçayı geliştirmişti bile, lakin hala güzel bir isin bulamadılar."

Pekala, bu oldukça şok edici bir haber orası kesin. Her ne kadar kaynalar doğru olduğuna yemin etse de insanın hemen inanası gelmiyor. Ellerinde Starcraft gibi bir franchise bulunduran Blizzard'ın Starblo ile neler yapabileceğini gerçekten çok merak ediyorum.

Gelişmeleri sizlere bildireceğiz. Bu arada konu ile ilgili yorumlarınızı esirgemeyin.    
Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 13:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard, uzayda geçen bir Diablo hazırlıyor!
İlginizi Çekebilir