Blizzard'da çalışan tester Diablo 3'ü ifşa etti

Murat Sağlam 15.04.2011 - 10:45
Bu arkadaşın hayatı tehlikede olabilir.
Blizzard ile çalışan ve Diablo 3 oyununun testinde görev alan, ardından oyun hakkında kötü fikirlerini beyan ettiği için kovulduğunu iddia eden biri, anlaşmasında "kovulursa konuşamaz" diye bir madde bulunmadığını söyleyerek başlamış anlatmaya.

Lo-Ping sitesinin yayımladığı röpörtajdan önemli noktaları sizin için derledik. Çok önemli bir nokta olduğundan belirtelim, sitenin bu kişinin gerçekten Blizzard çalışanı olup olmadığını öğrenmek adına sorduğu sorulara verdiği yanıtlar yalan söylemediğini gösteriyor.

Blizzard'da çalışan tester Diablo 3'ü ifşa etti
Oyunun konusunu soran site, "Çok basit, Tyrael Worldstone'u kırdığında dünya ile öbür tarafı ayıran şey neyse onu yok etmişti. Asmodan bu sayede Diablo'yu tekrar canlandırmanın bir yolunu bulur. Gökyüzünden bir meteor çağırırlar."

"Tam olarak parçalanamayan Diablo'nun Soulstone'unun olduğu yere indirerek oldukça büyük bir enerji açığa çıkarırlar. Bu sayede Cehennem'den bir geçit açılır ve Diablo ile devasa ordusu dünyaya girerler." yanıtını almış. Ayrıca Asmodan üçüncü bölümün boss karakteri olarak karşımıza gelecekmiş. Tyrael'i de yozlaştırmayı başarmış bu Asmodan.

Oyunun eğlenceli olup olmadığı sorulduğunda, "ne açıdan baktığınıza göre değişir, D2'den kötü, Torchlight'tan iyi diyebilirim" cevabı vererek bizleri karamsarlığa sürüklemeyi başarmış ayrıca.

Bölüm dizaynlarının D2 ile ile neredeyse aynı çizgide ilerlediğini, ilk bölüm Tristram ve çevresinde, ikinci bölüm çölde, üçüncü bölüm Bastion Keep adı verilen bir bölgede ve son olarak 4. bölüm de tabi ki cehenneme giriş yapacağımız, meteorun düştüğü noktada geçeceğini söylemiş.

Konsol sahiplerinin en çok merak ettiği konuya gelirsek, oyunun ek görev paketi geliştirilmeye başlandığı sırada oyun konsollara port edilmeye başlanacak diyerek konsolcuların da yüreklerine su serpmiş. Bölümlerin tasarımları her oyunda rastgele olacak fakat bölüm tasarımları için oldukça sıkıcı ve Torchlight benzeri diyerek canımızı sıkıyor arkadaş.

Oyunun çoklu oyuncu seçeneklerinin ne durumda olduğunu sorduğunda ise Starcraft 2 ile aynı, LAN Game seçeneği olmayacak diye belirtmiş. Çıkış tarihi ile ilgili bir bilgi vermezken, oynamayı en sevdiği ırk olarak Wizard'ı göstermiş, her ırkın birbirinden tamamiyle farklı oynanışının olmasını ve yetenek ağacını çok beğendiğini söylemiş. Son olarak da oyunun beta duyurusunu 2011 Blizzcon'da yani Ekim ayında bekleyin diyerek röpörtaja son vermiş.
Yorumlar 46
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 02:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard'da çalışan tester Diablo 3'ü ifşa etti
İlginizi Çekebilir