Blizzard'dan ayrılan Chris Metzen yeni oyun projesini duyurdu

Ersin Kılıç 24.03.2021 - 11:46
Warcraft, Starcraft ve Heartstone gibi birçok Blizzard oyununda parmağı bulunan Chris Matzen yeni oyun projesini duyurdu.

Oyun sektörünün en önemli isimlerinden biri olan Chris Metzen yeni oyun projesi hakkında ilk açıklamaları yaptı. 2016 yılında sürpriz bir şekilde 20 yıldır aktif bir şekilde rol aldığı Blizzard firmasından ayrıldığını duyuran Metzen aradan geçen dört yılın ardından yeniden dönüş yapıyor. Üstelik yepyeni bir dünya oluşturan Metzen yepyeni bir oyun masa üstü oyunu ile oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Chriz Metzen yeni oyun projesini duyurdu

Chris Metzen aslında bu projesinde yalnız değil. Yeni bir ekip oluşturmuş durumda. Üstelik bu ekip içerisinde yine daha önce Blizzard'da çalışan birçok arkadaşına da yer vermiş. Bu isimlerin başında ise Ryan Collins ve daha önce World of Warcraft, Diablo ve StarCraft projeleri içerisinde yer alan Mike Gilmartin geliyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayı içerisinde ikilinin yeniden bir araya geldiği açıklanmış ve Warchief Gaming adında bir stüdyo kurdukları belirtilmişti. İşte bu stüdyonun ilk meyvesi ise ilk detayları ile karşımıza çıkmaya başladı.

Chris Metzen yeni oyun projesinin Dungeons & Dragons dünyasında geçeceğini açıkladı. Bu dünyadan esintiler içerecek olan bu yeni proje için tamamen yeni bir dünya oluşturulduğu da gelen bilgiler arasında. Bu da projenin çok uzun süreli düşünüldüğünü en azından seri ya da farklı yapımlar ile karşımıza çıkabileceğini gösteriyor. 

D&D temelinde oluşturulan bu yeni dünyası ile ilgili bilgiler veren Metzen "Lawbrand'ı ticaret şehirlerinin bir konfederasyonu gibi düşünebiliriz. Bu ticaret şehirlerinden sekiz ya da dokuz tane var. Neredeyse bir sanayi devrimi gibi" diyerek ticaretin yeni dünyası için ne kadar önemli olduğunu vurgulamış ve şu şekilde devam etmiş;

Blizzard'dan ayrılan Chris Metzen yeni oyun projesini duyurdu

"Tüm ırklar aslında bu büyük şehirlerde yaşıyor. Ogre mahallesi aşağı kısımlarda, cüceler, insanlar hepsi buralarda yaşıyor. Hepsi aynı fabrikalarda çalışıyor, çocuklar aynı okullara gidiyor. Bu yeni toplum düzeninde herşeyi denetleyen ve düzen yaratan bir kilise de var. Auroboros'un kendisi ilk yaratılış gücü gibi. Onu ne kadar çok kullanırsanız bu güce kendinizi o kadar çok kaptırırsınız (Kendini yiyen yılana ithafen). Bu durum deliğe ve ölüme sebep olmaya başlar.

Chriz Metzen'in yeni oluşturduğu bu dünya ile ilgili ilk adım olan Worldbook: Lawbrand kitabı 20 Nisan'da Kickstarter üzerinden destek toplayacak. Başarılı olması durumunda muhtemelen bu projenin sonraki adımları için kaı aralayacağını da söyleyebiliriz. Henüz resmi olarak belirtilmese de oluşturulan bu dünya ile ilgili masa üstü oyunları, kitap ve muhtemelen oyunlar ile karşımıza çıkma ihtimalleri oldukça yüksek gözüküyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 18:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2021 06:37
Ötmesi kolay yumutla da gòrelim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2021 03:28
Metzen blizzarddaki en zayıf halkaydı aslında. Olay Samwise'da bitiyor hep.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.03.2021 14:47
gg blizzard/activision
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.03.2021 13:44
sonunda şu sanatsal çizimleri başka bir stüdyoda görebilcez ohh be :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard'dan ayrılan Chris Metzen yeni oyun projesini duyurdu
İlginizi Çekebilir