Blizzard'dan World of StarCraft yapımcısına özür

Murat Halilbeyoğlu 17.02.2011 - 12:01
Ryan Winzen'ın yaptığı işin yankıları devam ediyor
Starcraft 2 tasarım direktörü Dustin Browder kısa zaman önce StarCraft modunu kullanarak World of Starcraft'ı oluşturan Ryan Winzen ile el sıkışmak ve önceki yanlış anlaşılma için özür dilemek istediklerini belirtti.

Browder, olayın bu boyutlara taşınmasının sebebinin Blizzard'dan bir kaç kişinin bu modun oyunun kendi araçları dışında yapıldığını düşünmesi olduğunu belirtirken Winzen'in yaptığı şeyin inanılmaz derecede iyi olduğunu zaten bu yanlış anlaşılmanın sebebinin de bu kadar iyi bir modun bu araçlarla yapılamayacağını düşünmeleri olduğunu belirtti.

Blizzard'dan  World of StarCraft yapımcısına özür
"Tek istediğimiz elini sıkmak ve ondan özür dilemek. adamı rahat bırakmalıyız. Ekrana bakıp da bunun yüzde yüz StarCraft modu olduğunu anlamak gerçekten çok zor. Firmadaki bazı kişiler bunun tamamen yeni bir oyun olduğunu sandı. Bu tarz bir kargaşayı yaratacak kadar iyi mod araçları geliştiren ekibimize de şapka çıkartmak gerekir açıkçası.

Olay tam anlamıyla büyük bir yanlış anlama. Yapmak istediğimiz şey Ryan'ın elini sıkmak ve daha sonra yaptığı modu birlikte incelemek ve bu elemanın yaptığı çılgınlığın üzerinden bir geçmek" diyen Browder konuşmasının devamında sürekli olarak Ryan'dan ve onun bu mod ile yaptığı işlemin ne kadar inanılmaz bir şey olduğundan bahsetti.

Kendisi ile henüz tanışmadığını belirten Browder, Ryan'ın Blizzard'da işe alınıp alınmayacağı ile ilgili olarak "Burada işe girebilmeniz için belli başlı bazı kriterler mevcut. Henüz onunla tanışmadım. iyi bir adam mı bilmiyorum. Pisliğin teki ise o zaman kesinlikle işe başlayamaz. Bu işte ne kadar iyi olursanız olun ben burada bir ekip oluşturmaya çalışıyorum. Bu insanlar birlikte çalışmalılar. Teknik olarak ne kadar yetenekli? Bu modun ne kadarını kendisi yaptı? Yaptığı şey teknik açıdan mükemmel olsa da büyük oyun yapmak çok farklı bir şey" dedi.

Blizzard şu an çin World of StarCraft isminin telif hakkını elinde bulunduruyor, dolayısı ile modun adı StarCraft Universe olarak değiştirildi.




Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 22:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard'dan  World of StarCraft yapımcısına özür
İlginizi Çekebilir