Blizzard'ın kurucularından Morhaime firmanın başkanlığını bıraktı

Furkan Güler 5.10.2018 - 13:45
Bakalım ilerde ne gibi değişiklikler olacak?

Video oyun dünyasının en önemli firmalarından bir tanesi olan Blizzard, yıllar içerisinde ortaya koyduğu yapımlar sayesinde kendi etrafında milyonlarca oyuncu topladı. Belki de oyun dünyasının en büyük hayran kitlesine sahip firması olan Blizzard'ın yönetiminde geçtiğimiz gün önemli bir değişiklik yaşandı. Yıllardır Blizzard'ın başkanlık koltuğunda oturan ve her oyunda çok yerinde kararlar veren Mark Morhaime'ın başkanlık koltuğunu bıraktığı açıklandı. Morhaime'ın yerine ise World of Warcraft markasının başkanı olan Allen Brack geçecek.

Mark Morhaime, Blizzard başkanlığını bıraktı

Ancak Mark Morhaime'ın, Blizzard'ı bırakmaya niyeti olmadığını belirtelim. Kendisinin de belirttiğine göre usta yapımcı, bundan sonra Blizzard firmasında danışman olarak görev alacak. Chris Metzen'in aksine Morhaime'ın firmadan ayrılmaması oyuncuları sevindirdi. Vakti zamanında ünlü oyun karakteri Thrall'ın da sesi de olan Metzen, firmadan ailevi sorunlar nedeniyle ayrıldığını açıklamıştı. Blizzard kanadında oyuncuların en çok sevdiği yapımcılardan bir tanesi olan Metzen, ayrılışıyla oyuncuları üzmüştü.

Son olarak Mark Morhaime'ın, Blizzard'ı kurmak için babannesinden para istediğini de ek bir bilgi olarak belirtelim. Üniversite öğrencisiyken arkadaşlarıyla yokluk içerisinde kurduğu Blizzard'ın bu günlere gelmesi, mükemmel bir başarı örneği olarak tarihe geçti.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2018 14:42
Ulan hayatımızı mahvettiniz kurduğunuz firma ile, ne olurdu bu kadar güzel oyunlar yapmasaydınız .... ler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2018 20:17
Helal olsun bu adama, adamlar ceplerindeki üç beş lirayla bu şirketi kurmuşlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard'ın kurucusu, firmanın başkanlığını bıraktı
İlginizi Çekebilir