1/3

BlizzCon 2010 - Birinci günden izlenimler

Özgür Yıldız 25.10.2010 - 10:04
BlizzCon 2010'un ilk gününden izlenimler.

Serin bir Cuma günüydü. Geçtiğimiz sene büyük açıklamalara sahne olan BlizzCon, akşam saat 9’da başlayacaktı. Bense Taksim’de eve dönmek için dolmuş sırası bekliyordum. Saatime baktım. Saat 8’i 20 geçiyordu. Telaşlandım. Açılış seremonisini kaçıramazdım. “Ya Diablo 3’ün çıkış tarihini açıklarlarsa?”, “Ya yeni MMO’larını açıklarlarsa?”, “Ya dolmuşçuya verecek bozuk param kalmadıysa? Sonra bir sürü laf işit.” diye kendi kendimi yiyip bitiriyordum. Elimi cebime attım. Şıkırtıları duyup rahatlamıştım. Ancak dolmuşa binme sırası gelip bozuk paraları dolmuşçu abiye verdikten sonra içimi yeniden telaş kapladı. Açılış seremonisini kaçıramazdım.

Dolmuşçu abimizin hızlı sürmesiyle birlikte içim rahatlamıştı. Eve yaklaştıkça içimi bir huzur kaplıyor, kendimi rahatlamış hissediyordum. Bu durum ta ki evin yakınına gelene kadar devam etti. O ana dek içimi rahatlatan dolmuşçu abi “Yeğenim burada trafik tıkalı. İnip yürü be.” diyerek tekrar kalbime BlizzCon ateşinin düşmesine neden oldu. Dolmuştan inip koşmaya başladım. Yaklaşık 5 dakika sonra evin kapısından içeri girdim. Bilgisayarımı açtım. Saatim 20.58’i gösteriyordu ve ben bilgisayarım başında, karşımda BlizzCon sayfası açık duruyordu. “Play” tuşuna basıp arkama yaslandım. Ancak o da nesi? BlizzCon yayını yerine bir tenis müsabakası gösteriliyordu. Sabırlı ol dedim kendime. Saat tam 21.00’ı gösterdiğinde BlizzCon’dan canlı yayın başladı ve derin bir “oh” çekmiştim.

Ve başlıyor

Sahneye ilk olarak Blizzard CEO’su Mike Morhaime çıktı. “Sizler sayesinde buradayız” tarzında bir konuşma yaptı. Konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. StarCraft 2’nin Blizzard tarafından yapılan dört adet farklı oyuna sahip olacağını ve bunların StarCraft 2 sahiplerine ücretsiz dağıtılacağını söyledi. Bunun dışında World of WarCraft’ın son ek paketi Cataclysm’in çıkış anından itibaren indirilebilecek ve oynanabilecek olduğunu söyledi. En ilginç açıklama ise WoW için satılan Pandaren Monk companion pet’inin satışından, Make a Wish vakfına 1.1 milyon dolar bağışlandığıydı. Yakın zamanda yine buna benzer bir pet olan Moonkin Hatching’i piyasaya süreceklerini de belirten Mike Morhaime, sahneyi Chris Metzen’e bıraktı.