1/3

Blizzcon 2011 - World of Warcraft Röportajı

Merlinin Kazanı 15.11.2011 - 15:39
Blizzcon 2011'deydik. Yapımcılarla WoW'u konuştuk!
Merlin'in Kazanı olarak Blizzcon 2011'de yer alan tek Türk oyun sitesiydik. Organizasyon boyunca size birçok içerik sunduk, duyulmamış bilgilerden bahsettik. Şimdi de yaptığımız önemli röportajları sunuyoruz.


Merlin'in Kazanı (MK): Kendinizi tanıtabilir misiniz?

Ray Cobo (RC): World of WarCraft Baş Yapımcısıyım. Genellikle oyun tasarımcılarıyla çalışıyorum. Sanat, mühendislik ve ses yapımcılarıyla birlikte çalışıyoruz ve çalışmalarımızdan ortak bir ürün çıkması için koordinasyonla uğraşıyoruz. Yamalar ve eklentilerle uğraşıyoruz. Bu da baya bir koordinasyon ve planlama gerektiriyor.

MK: Panda fikri nereden geldi?

RC: Pandalar WarCraft evreninin bir parçasıydı. WarCraft 3'te ortaya çıkmışlardı. World of WarCraft'ta da görüldüler. Hep yapmak istediğimiz bir şeydi ve hayranlarımız da bunun olmasını istiyordu.

MK: Bu Asyalı oyuncuların kalbini kazanmak için bir hamle mi?

RC: Bunun özellikle Asya'yı hedeflediğini sanmıyorum. Bu kültürün ve bakış açısını World of WarCraft evreninin içinde seven herkese hitap ettiğini düşünüyorum. Ancak tabi ki içerisinde bir çok Asya etkisi ve kültürü de var. Bunun nedeni de tabi ki Pandaların olması.

Blizzcon 2011 - World of Warcraft Röportajı
MK: Bu ek paket diğer ek paketlerden daha canayakın duruyor. Mists of Pandaria ile farklı bir oyuncu tipini mi hedefliyorsunuz?