1/2

BlizzCon 2013 notları #2 - Hearthstone

Özgür Yıldız 12.11.2013 - 20:21
Hearthstone'dan detaylar
Geçtiğimiz bölümde Açılış Seremonisi ve Warlords of Draenor’la ilgili BlizzCon 2013 detaylarını paylaştığımız yazımızın bu bölümünde ise, son dönemde oldukça sevilen ve kapalı beta aşamasında bile popüler olan Hearthstone: Heroes of Warcraft’ın Baş Tasarımcısı Eric Dodds ve Teknik Tasarımcı Ben Brode’nin sahne aldığı panelin detaylı notlarını sizlere sunacağız. İşte başlıyoruz.

Hearthstone Fireside Chat

Sahneye iki enerjik mi enerjik, eğlenceli mi eğlenceli isim çıktığında anlamalıydık Hearthstone’un gücünü nereden aldığını. Belki de tüm BlizzCon boyunca (buna Chris Metzen’in WoD açıklamasını da dâhil edebiliriz) en eğlenceli sunum Hearthstone’unki oldu.

Sunuma ilk olarak Eric Dodds başladı ve kendilerinin, Blizzard bünyesindeki en küçük takım olduklarını ve küçük bir takım olmanın avantajını oyuna odaklanarak kullandıklarını belirtti. Sunumda Blizzard’ın eskiden beri kart oyunlarını sevdiğini, hatta 1993’te çekilmiş bir fotoğrafta Blizzard’ın CEO’su Mike Morhaime’ın Magic oynadığını bile gösterdiler.

BlizzCon 2013 notları #2 - Hearthstone
Gelelim ekibin Hearthstone’la ulaşmak istedikleri amaçlara. İlk olarak oyunun herkes için geliştirildiğini ve önceliğin erişilebilirliğe verildiği söylendi. Her ne kadar oyunu oldukça basit bir hale getirmiş olsalar da, oyundaki derinlikten de ödün vermedikleri açık. İkinci amaçları ise oyunun tamamen dijital bir oyun değil, adeta bir masaüstü oyunuymuş gibi göstermek istemeleri. Bunu da animasyonlarla gerçekleştirmiş ekip.

Devamı Diğer Sayfada
>>>>>>>>>>>>>>>>