Blizzcon 2018'de görmek istediğimiz duyuruları sıraladık

Furkan Güler 5.10.2018 - 17:23
Blizzard'ın bu sene için hazırladığı sürprizler neler?

Tam olarak 13 yıldır düzenlenen ve artık geleneksel bir hale gelmiş olan Blizzcon etkinliği, bu sene tekrar oyuncuları heyecanlandırdı. Oyun dünyasının en kaliteli firmalarından bir tanesi olan Blizzard'ın yeni yapımlarının tanıtıldığı etkinlikte bu kez birbirinden güzel duyurular göreceğimizden eminiz. Strateji ve MMORYO dünyasına yön veren yapımları sayesinde oyun sektöründe köklü bir yer edinmiş Blizzard, bakalım bu sene Blizzcon 2018 fuarında neler gösterecek? Biz de sizler için en az diğer etkinlikler kadar sabırsızlandığımız Blizzcon 2018 fuarında nelerin duyularını görmek istediğimizi sıraladık. Eğer sizin de görmek istediğiniz ve bizim aklımıza gelmeyen duyurular var ise yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

Blizzcon 2018'de neler görmek istiyoruz?

Öncelikle Diablo denince akan sular durur!

Daha Minecraft portakalda vitaminken PC platformunun en hızlı satan oyunu ünvanını elinde bulunduran Diablo serisi, son olarak 2012 yılında üçüncü oyunuyla karşımıza çıkmıştı. Sonrasında Reaper of the Soul güncellemesi sayesinde hatalarından ayıklanan Diablo 3, bugün hala yüz binlerce oyuncu tarafından oynanmaya devam ediyor. Sezonluk görevleri sayesinde oyuncuları kendine bağlayan yapımın devamının artık Blizzard cephesinden duyurulması bekleniyor.

2-3 Kasım günleri Anaheim Etkinlik Merkezi'nde düzenlenecek olan Blizzcon 2018'de eğer Diablo 4 duyurulursa, tüm oyun dünyasının ayağa kalkacağını tahmin edebiliriz. Vakti zamanında üçüncü oyunuyla beraber ülkemizde bile olması gerekenden daha fazla ünlü olan Diablo 3, Blizzard'ın kasalarını maddi anlamda oldukça fazla doldurmuştu. Diablo 4'le birlikte hikayeyi devam ettirmesi beklenen yapım, umarız Diablo 2 gibi oyuncuyu keşfe iten bir yapıya sahip olarak karşımıza çıkar.

Blizzcon 2018 etkinliğinde görmek istediğimiz duyurular

O olmasa bile Diablo 2 Remastered'a da tav oluruz

Vakti zamanında çıktığında hack 'n' slash türünde fırtınalar estiren ve oyuncuları bilgisayarların başına hapseden Diablo 2, bugün hala eski yapısına rağmen birçok oyuncu tarafından oynanmaya devam ediyor. Diablo 3'e göre daha karanlık yapısı ve daha detaylı karakter gelişim sistemi sayesinde, oyunun yeniden oynanabilirliği oldukça üst seviyelere çıkabiliyordu.

Sahip olduğu oynanabilir karakter sayısı bakımından Diablo 3'ü kıskandıran ikinci oyunun yenilenmiş hali duyurulursa, eski oyuncuların tekrar bilgisayar başına kendini kilitleyeceğine emin olabiliriz.

Madem Diablo'dan girdik, o halde devam edelim: Diablo TV dizisi

Yakın zamanda Netflix tarafından duyurulan Diablo'nun animasyon temalı TV dizisi, Diablo serisine uzak olan oyuncuları bile heyecanlandırmıştı. Castlevania'da ortaya kaliteli bir iş koyan Netflix yöneticileri, bu kez Diablo evrenine el atacak. En az Warcraft kadar büyük bir evrene ev sahipliği yapan Diablo dizisi muhtemelen 18+ bir şekilde karşımıza çıkacaktır.

Melekler ve Şeytanların arasında kalmış insanların hikayesini anlatması beklenen dizinin hangi oyunun hikayesini temel alacağını bilmiyoruz. Belki de dizi Diablo'nun göz önünde bulunmayan hikayelerini TV'lere taşıyacaktır. Tüm bunların yanında Netflix'in ayrıca Assassin's Creed'in animasyon serisinin üzerinde de çalıştığını belirtelim.

Blizzcon 2018 etkinliğinde görmek istediğimiz duyurular

Yeni bir World of Warcraft eklenti paketi!

Legion ek paketi sayesinde kaybettiği oyuncuları geri kazanan Blizzard, Battle for Azeroth'la birlikte etrafında topladığı oyuncuları başka bir maceraya taşıdı. Wrath of the Lich King'den bu yana her bir yeni paketi Blizzcon'da tanıtan yetkililer, belki de yeni ve merak edilen ek paketi bu sene Blizzcon 2018'de oyuncuların karşısına çıkartabilir.

Ayrıca Battle for Azeroth'ta oyuncuların karşılaştığı sıkıcı olan görev sisteminin yeni yamalarla düzeltilmesi bekleniyor. Muhtemelen Blizzard, yeni ek paketi bu sene duyurmasa bile Battle for Azeroth'un yol haritasını gösterecektir. Son olarak klasik World of Warcraft sunucusunun açılış tarihinin de Blizzcon 2018'de duyurulacağını tahmin edebiliriz.

Heartstone'un yeni eklenti paketi

Magic serisinden esinlenerek geliştirilen ve mobil platform sayesinde fenomen hale gelen Heartstone için bu sene mutlaka yine bir duyuru göreceğiz. Geçtiğimiz seneden bu yana çıkan ek paketler sayesinde oyunun kart sayısını yükselten ve çeşitli dengelemeler sayesinde oyuncuları memnun eden yapımcılar, bakalım bu sene oyunda ne gibi değişiklikler yapacak.

Herhangi bir söylentinin dahi bulunmadığı Heartstone'un yeni ek paketini oldukça merak ediyoruz!

Blizzcon 2018 etkinliğinde görmek istediğimiz duyurular

Yeni bir Starcraft

Sahip olduğu zorlayıcı yapısı sayesinde öğrenmesi bir hayli karmaşık gerçek zamanlı strateji oyunumuz Starcraft'ın devam oyunu 2010 yılında piyasaya çıkmıştı. Sonrasındaysa gelen ek paketler sayesinde oyunu güncel tutan Blizzard, belki de bu sene bir sürpriz yaparak Starcraft 3'ü oyunculara tanıtır.

Bitti mi? Bitmedi. Daha Warcraft 4 var!

Blizzard'ın en uzun ara verdiği seri olan Warcraft serisi, maalesef World of Warcraft'tan sonra hiç ellenmedi. Diablo 2 gibi hala birçok oyuncu tarafından oynanan Warcraft serisi, Blizzard'ın elinde beklettiği en büyük kozlardan bir tanesi. Hikayeyi World of Warcraft'a taşıyarak Warcraft serisinden vazgeçen yetkililer, umarız Warcraft 4'ü bu sene sahneye çıkartır.

Blizzcon 2018 etkinliğinde görmek istediğimiz duyurular

Yeni Overwatch karakteri

Heartstone'la birlikte Blizzard'ın en karlı yatırımlarından bir tanesi olan Overwatch, kısa sürede FPS oyunlarını seven oyuncular arasında popüler oldu. Ardından gelen kahraman tabanlı oyunlar ise maalesef Overwatch kadar başarılı olamadı. Karakter havuzu anlamında diğer yapımlara göre geride olan Overwatch için muhtemelen bu sene yeni bir karakter daha duyurulacak. Yeni karakterin ise DPS sınıfına ait olacağı söylentiler arasında bulunuyor.

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 14:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2018 13:47
Starcraft 3, Warcraft 4 ve Diablo 4 :) hepsini bekliyorum ana en çok Starcraft...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.10.2018 14:09
diablo 4 ü yapacaklar açık dünya mmo içerikli , lost ark tan kıskandılar :) dediydi dersiniz
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2018 13:19
Lost arkı herkes bilmez tebrik ederim güzel yakalamışsın
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2018 21:39
Off lost ark gibi olsa varya ne keyifle oynarım be
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2018 15:16
Diablo Evreninde geçecek olan,yeni bir Mmo duyurusu yapacaklar. Birde Warcraft ve Diablo remakeleri...
MK Okuru
MK Okuru 9.10.2018 14:06
komutan logar bir cisim yaklaşıyor efendim
MK Okuru
MK Okuru 9.10.2018 08:52
Sen kahinmisin??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2018 12:38
Bi devam oyunu yapcaklarını hiç sanmıyorum. Yeni bi oyun yapacak olsalardı onunda bi yerden haberi çıkardı. Bence bol bol ek paket falan görcez.
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2018 09:09
Blizzardın yeni oyun haberleri anca blizzcon da çıkar. Tabi duyururlarla
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mezgittava65
Mezgittava65 6.10.2018 16:21
Adamalar bu markalardan birine bile bir duyuru yapsa yer yerinden oynar.(Kalbim starcarft 3 ve warcraft 4 ün yanında)
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2018 09:08
Wc 4 çıkmaz çünkü o hikaye world of warcraft ile devam ettiriliyor. Hadi çıktı diyelim neyi işlicekler? Adamla wow da herkesi öldürdü :)))
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzcon 2018 etkinliğinde görmek istediğimiz duyurular
İlginizi Çekebilir