1/2

Blood Ties (Makale)

Ceyda Doğan 28.05.2014 - 13:58
1974'ün New York'una davetlisiniz
İnsanların eski filmleri neden sevmediğini bir türlü anlayamadım. Tamam, belki "yıl olmuş 2014" mantığı birçoğumuzda var ancak hadi ama... Gerçekten başarılı bir konu ve eskitilmiş resimlerle süslü filmlerden hiç mi hoşlanmazsınız? Şöyle 70 veya 80'lerden güzel bir film çıksa karşımıza? O da mı olmadı? Olur, olur; gelin sizi 1974 yılının New York'una götüreyim.

30 Mayıs tarihinde ülkemizde vizyona girecek olan Blood Ties (Kan Bağları), 26 Mayıs tarihinde Beyazperde'nin ön gösterimi sayesinde polisiye türüne olan farklı bir bakış açısını gözler önüne serdi. Genelde basit olarak ilerleyen bir konusu varmış gibi görünse bile, karakterler arasındaki diyaloglar ve görüntülerinin de hafif eskitilerek izleyiciye sunulması, filme ayrı bir hava katmış.

Blood Ties (Makale)
Filmin konusu ise şu şekilde; 50 yaşındaki Chris hapishaneden iyi halinden dolayı salıverilir. Başarılı bir polis olan kardeşi Frank kapıda onu beklemektedir. Chris ve Frank her zaman farklı olmuştur ve babaları Leon, ilginç bir şekilde Chris’e bağlıdır.  Kardeşinin bu sefer değişebileceğine inanan Frank ona evini açar, bir iş bulur ve eski karısı Monica ve çocuklarıyla görüştürür ancak Chris yeni bir başlangıç yapamadan tekrar suç işlemeye başlar. Frank bu durum karşısında Chris ile tüm ilişkisini keser ancak aralarındaki kan bağı buna sonsuza dek izin vermeyecektir...

Kan Bağları'nın oyuncu kadrosu; Clive Owen, Billy Crudup, Marion Cottilard, Mila Kunis, Zoe Saldana, Matthias Schoenaerts, James Caan, Noah Emmmerich, Lili Taylor, Domenick Lombardozzi, Jone Ventimiglia, Griffin Dunne, Jamie Hector ve Yul Vazquez'den oluşuyor. Yönetmen koltuğunda ise Guillaume Canet oturuyor.

Blood Ties (Makale)