Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

Bloodborne'ın yaratıcısı oyunun neden 30fps olduğunu açıkladı

Sebep: Teknik sınırlamalar

Bloodborne'ın yaratıcısı oyunun neden 30fps olduğunu açıkladı
PlayStation Experince ve The Game Awards'ın yıldızlarından birisi de Bloodborne'du. Oyunun yaratıcısı Hidetaka Miyazaki tarafından bizzat gösterilen oynanış görüntülerinde dikkatleri çeken bir şey vardı: Fps düşüşü.

İlginç bir şekilde oyunun neden 30 fps olacağının cevabı direkt olarak Miyazaki'den geldi. Kendisine bu konu hakkında sorulan soruya dürüst bir biçimde cevap vermiş.



"Bu zor bir soru. Söyleyebileceğim tek şey, bunun sebebinin teknik kısıtlamalar olduğudur. Kaldı ki biz en başından beri 60fps gibi bir hedef koymadık."

Aslına bakarsanız oyunun ilk oynanabilir versiyonları sabit bir fps oranına sahip değildi. Yani 30fps gibi bir sabitlik söz konusu değildi. Oyun özellikle Gamecom sırasında, raporlara ve oynayanlara göre yer yer düşmeler yaşıyordu. Şu an ise oldukça stabil bir performans sunuyor çünkü Bloodborne için 30fps kilidi konmuş durumda.

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>08.12.2014 16:12:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>Ya beceremiyolar abi koskoca firmasın 30fps bilE az en az 45 sabit olmalı</font></td></tr></table><br></center>Benim anlamadığım neden ya 30 yada 60 fps yapıyolar. 40 niye olmuyor yada 45. 30dan iyidir herhalde.

0 puan
MO
MK Okuru

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>08.12.2014 19:54:00 - Skrillex demiş ki:</b><br>Bu kadar dandik grafikli bir oyun bile 30fps oynanıyorsa harbi konsolu harcatıyorlar kusura bakmayın...</font></td></tr></table><br></center>Dandik ? Grafik olarak yüzlerce oyun içinde 10 tane daha iyi grafikli oyun söylermisin. 400 $ ada bundan daha performasnlı makine olamazdı. Xbox gibi bir rakibi varken daha pahalı bir sistem yaratma riskine giremediler. Keşke daha ferformanslı 500$ lık bir makine yapsalardı .

0 puan
S
Skrillex Kazan Bekçisi

Bu kadar dandik grafikli bir oyun bile 30fps oynanıyorsa harbi konsolu harcatıyorlar kusura bakmayın...

0 puan
MO
MK Okuru

Oyun resmen downgrade yemiş.Son gelen video ile ilk video arasında dağlar kadar fark var.

0 puan
MO
MK Okuru

Ya beceremiyolar abi koskoca firmasın 30fps bilE az en az 45 sabit olmalı

0 puan
B
brand02 Rün Ustası

kimse 40 fps standart koymuyor. ben bazı oyunları 40-45 fps de oynadığımı hatırlarım ki oyun gerçektende akıcıydı (god of war 2).

0 puan